Πλεύρης: Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τη χρήση μάσκας
Τα σχέδια της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, τα οποία προς το παρόν είναι σε επίπεδο σκέψεων και σεναρίων, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, ανέπτυξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί της Τετάρτης.
Η απόφαση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούςΟ κ. Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ακολουθούν την πορεία της πανδημίας, το έχουμε πει αυτό. Πολλές φορές έχω εκφράσει και προσωπική θέση ότι κατ΄ ελάχιστον για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές
Ωστόσο, ο κ. Θ. Πλεύρης πρόσθεσε: «Αλλά από εκεί και πέρα παρακολουθώντας την πανδημία και αν και εφόσον δεν υπάρχουν συνθήκες να χρειάζεται ένα τέτοιο μέτρο, μπορεί να εξεταστεί. Όμως επειδή εμένα δεν μου αρέσει να τρέφω ελπίδες, η βασική θέση της Κυβέρνησης είναι ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ότι η πανδημία μπαίνει σε φάση ότι δεν είναι πλέον πανδημία και συνεπώς θα παραμένουν σε αναστολή όσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας λέει αυτά τα δεδομένα».
Ίσως, να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι και να μπορούν να μας οδηγήσουν σε άλλες αποφάσεις αλλά αυτό είναι ένα εναλλακτικό σενάριο που θα ακολουθείται με την πορεία της πανδημίας, είπε.
«Το βασικό σενάριο και όταν συζητάμε για προετοιμασία εμβολιασμού το Σεπτέμβριο, όταν συζητάμε για ενίσχυση του συστήματος γιατί μπορεί να δεχθεί πίεση αν όχι όπως του τελευταίου χειμώνα αλλά αντίστοιχα άλλων χειμώνων που ήταν σε έξαρση κοινές γρίπες, όταν τα μοντέλα μας δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να καταλάβουν και οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ότι αυτοί θέτουν τον εαυτό τους εκτός συστήματος υγείας.
Και αν θέλουν εν μέσω πανδημίας να συμβάλλουν θα πρέπει να προστατευτούν και οι ίδιοι και οι συμπολίτες μας.
Συνεπώς χωρίς να μπορούμε να αποκλείουμε κάτι με βάση την πορεία της πανδημίας παραμένει το βασικό σχέδιο της Κυβέρνησης αυτό που είχε πει ότι όσο θα υπάρχει πανδημία θα είναι και σε αναστολή», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.
Σήμερα οι αποφάσεις για τις μάσκες«Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Πλεύρης.
Ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.
Ο κ. Πλεύρης επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα ενόψει καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι όταν ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση των μέτρων υπήρξε μία φοβερή αντιπολιτευτική επίθεση πως ερχόμαστε και άρουμε τα μέτρα κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών.
«Τρεις εβδομάδες μετά, καταλαβαίνει η αντιπολίτευση ότι έκανε λάθος, η πανδημία είναι σε ύφεση και δεν μπορεί να ανατραπεί αυτό στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών», είπε.
Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι η Επιτροπή θα συζητήσει σήμερα την αναστολή της υποχρεωτικότητας μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά θα υπάρξουν εξαιρέσεις βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής σε κάποιους χώρους, όπως στα νοσοκομεία και σε μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου.
«Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κα Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.
Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Πλεύρης είπε: «Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο όταν μια ολόκληρη κοινωνία βλέπει ύφεση στην πανδημία, να χτυπάμε το “καμπανάκι” ότι από τον Σεπτέμβριο πρέπει να είμαστε έτοιμοι» και προσέθεσε ότι «με τα δεδομένα της Όμικρον θα υπάρξει πάλι πίεση στο ΕΣΥ, καθώς η πανδημία βρίσκεται εδώ και είναι σε μία άλλη φάση. Τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να υπάρξει εμβολιασμός και να πάμε ίσως σε ένα εμβόλιο τύπου γρίπης που θα γίνεται εποχιακά».
Διαβάστε επίσης:
Agata Jakoncic: Ποια είναι η δυναμική CEO της MSD και πρόεδρος του PIF – Οι θέσεις της για την ενίσχυση των επενδύσεων στην Υγεία – Η λατρεία της για τα παπούτσια
Σε καραντίνα 64χρονος μετά από κρούσμα candida auris στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Η ανάρτηση της Κάμαλα Χάρις για την ιστορική ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Τι συζήτησαν
- Τέλος η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – Ποιες οι εξαιρέσεις
- Μπαράζ ελέγχων της εφορίας σε παραγραφόμενες υποθέσεις
- Καμπανάκι για τις τράπεζες: Νέα κόκκινα δάνεια 5 δισ. ευρώ το 2021
- Aμερικανοί αναλυτές: Σε νέα ύψη οι σχέσεις HΠΑ – Ελλάδας μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη
- Εμβολιασμός: Τα αντισώματα διπλασιάζονται με την 4η δόση
- Απόδραση στις πιο μικρές και γραφικές πόλεις του πλανήτη
- Αποκαλύφτηκαν εικόνες και βίντεο πραγματικών UFO
- Μέχρι τον Ιούνιο όλες οι εκκρεμότητες στις αγροτικές πληρωμές λέει ο Μελάς
- Χαμόγελο του Παιδιού: Τηλεοπτική αντιπαράθεση Γιαννόπουλου- Μιχαηλίδου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mononews
- Εμβολιασμός: Τα αντισώματα διπλασιάζονται με την 4η δόση
- Πρώτος τελικός απόψε στα Κύπελλα Ευρώπης
- Η τέχνη στους δημόσιους χώρους μειώνει κατά 17% τα τροχαία ατυχήματα
- Πλεύρης: Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
- Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικότητα με Alpha και ΔΕΗ στο μικροσκόπιο
- Πλεύρης: Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τη χρήση μάσκας
- Christie’s: Δημοπρατήθηκε για 1,38 εκατ. δολ. ως NFT το Living Architecture: Casa Batlló
- Ο Τομ Φορντ αποχωρεί από πρόεδρος του CFDA
- Απόστολος Ρουβάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρησή του από το Survivor
- Τα κατάλοιπα του ψυχρού πολέμου απειλούν τα σχέδια της Ευρώπης για απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου

- Τελευταία Νέα Mononews
- Πλεύρης: Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και τη χρήση μάσκας
- Christie’s: Δημοπρατήθηκε για 1,38 εκατ. δολ. ως NFT το Living Architecture: Casa Batlló
- Πλεύρης: Τα σχέδια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
- Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικότητα με Alpha και ΔΕΗ στο μικροσκόπιο
- Εμβολιασμός: Τα αντισώματα διπλασιάζονται με την 4η δόση
- Η τέχνη στους δημόσιους χώρους μειώνει κατά 17% τα τροχαία ατυχήματα
- Απόστολος Ρουβάς: Η πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρησή του από το Survivor
- Ο Τομ Φορντ αποχωρεί από πρόεδρος του CFDA
- Τα κατάλοιπα του ψυχρού πολέμου απειλούν τα σχέδια της Ευρώπης για απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου
- Πρώτος τελικός απόψε στα Κύπελλα Ευρώπης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ανοίγει το νέο εντυπωσιακό ξενοδοχείο της Brown Hotels στην Κορινθία
- ΕΡΓΟΣΕ: Ξεκινά η επιλογή Τεχνικού Συμβούλου για έξι κομβικά έργα
- E.E.: Nέα πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο – Η κατάσταση στην Ελλάδα
- ΟΠΕΚΑ: Σε ποιες αγρότισσες θα καταβληθεί επίδομα 1000 ευρώ - Τα κριτήρια
- Τέρνα Ενεργειακή: Το deal με τους Αυστραλούς και το crash test της αποτίμησης
- Τα μηνύματα και οι συμβολισμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
- Aμερικανοί αναλυτές: Σε νέα ύψη οι σχέσεις HΠΑ – Ελλάδας μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη
- Bet Tips: Το σηκώνει στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" η Άιντραχτ
- Το ντόμινο που θα φέρει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο