Πηγές Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παραμύθια για να καλύψει τα προεκλογικά του ψέμματα

Απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να αναδειχθεί ως «υπερασπιστής της μεσαίας τάξης», έδωσαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το Μαξίμου σε non-paper που εξέδωσε, «τα πράγματα αντί να πηγαίνουν προς το χειρότερο, όπως κινδυνολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ,

πηγαίνουν συνεχώς προς το καλύτερο». Μάλιστα οι κύκλοι της κυβέρνησης κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για νέα «παραμύθια» προκειμένου «να καλύψει τα προεκλογικά του ψέματα και την μετεκλογική του αμηχανία».

«Ο κ. Τσίπρας καλλιεργούσε προεκλογικά τον φόβο ότι αν κερδίσει η ΝΔ θα έρθει η καταστροφή: θα κόψει συντάξεις, επιδόματα και αφορολόγητο. Οι πολίτες είδαν να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τα πράγματα αντί να πηγαίνουν προς το χειρότερο όπως κινδυνολογούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνουν συνεχώς προς το καλύτερο» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν:

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος». Μιλάει στο όνομα της μεσαίας τάξης, την οποία ο ίδιος εξαθλίωσε με την πολιτική της υπερφορολόγησης και των υπερπλεονασμάτων. Κυβερνώντας με «ταξική μεροληψία», όπως παραδέχθηκε ο υπουργός του κ. Τσακαλώτος, ο οποίος θεωρούσε ως μεσαία τάξη μια τετραμελή οικογένεια με εισόδημα από 12.000 έως 18.000 ευρώ».

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, «με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, αντί να αυξάνονται οι φόροι μειώνονται. Πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα πληρώσουν λιγότερα. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι της μεσαίας κατηγορίας εισοδήματος θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν μείωση φόρου 1.300 ευρώ. Έχει ήδη προηγηθεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά κατά 22% για το 2019. Και έπεται συνέχεια».

Καταλήγοντας τονίζουν: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σταθερότητα και συνέπεια υλοποιεί το πρόγραμμά της. Κι αφήνει στον ΣΥΡΙΖΑ τα παραμύθια για δήθεν εγγυοδοτικούς λογαριασμούς που ανακάλυψε μετεκλογικά για να καλύψει τα προεκλογικά του ψέματα και την μετεκλογική του αμηχανία».

The post Πηγές Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παραμύθια για να καλύψει τα προεκλογικά του ψέμματα appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα