Πέτσας: Πιθανό το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα – Με χρονική απόσταση το άνοιγμα στα νησιά

«Ετοιμάζουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τον Τουρισμό και τους εργαζόμενους» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Αναμένουμε τις αποφάσεις της Κομισιόν για τις μεταφορές και εν συνεχεία θα ανακοινώσουμε το σχέδιο μας, σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης είπε ότι δεν υπάρχει «χρυσή συνταγή», καθώς σταθμίζονται όλοι οι κίνδυνοι. Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εστίαση να ανοίξει πριν από την 1η Ιουνίου,

εάν είναι θετικές οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες και εκτίμησε ότι η σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά ενδεχομένως θα λειτουργήσει αποσυμφορητικά.

Διευκρίνισε ότι το άνοιγμα προς όλα τα νησιά θα γίνει προσεκτικά και σε απόσταση χρόνου, προκειμένου τα αποτελέσματα να αξιολογούνται από τους ειδικούς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, ενώ υπάρχει πρόθεση οι μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά να επιτραπούν λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Μαΐου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα δύο μετανάστες στη Λέσβο που βρέθηκαν θετικοί, λέγοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, διότι ανιχνεύθηκαν έγκαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα