Πέτσας: Ας μην χαλαρώσουμε, γιατί θα το πληρώσουμε – Το Σάββατο ο Μητσοτάκης στην Σαντορίνη

12:35 9/6/2020 - Πηγή: Mononews

Η εξέλιξη της πανδημίας εξελίσσεται σε φυσιολογικά επίπεδα, πρέπει όμως να είμαστε σε εγρήγορση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η τακτική είναι άμυνα στην πανδημία και επίθεση στην οικονομία, προαναγγέλλοντας επίσκεψη του πρωθυπουργού το Σάββατο στην Σαντορίνη, λίγο πριν από το άνοιγμα του τουρισμού.

Ας μην χαλαρώσουμε, γιατί θα το πληρώσουμε, είπε ο κ. Πέτσας.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας και την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου και των αφίξεων επισκεπτών από 29

χώρες.

Αναφερόμενος στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες είπε ότι αφορά σε 29 περιπτώσεις από την Ξάνθη και 30 περιπτώσεις ατόμων που ήρθαν από το εξωτερικό. Τόνισε ότι στην πλειονότητα ήταν Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό και όχι τουρίστες.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν αλλάζει, αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Πέμπτη που θα αφορούν στα τεστ: πότε, πού και πόσα, όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την φάση δεν αναμένεται να επανέρθει η ζωντανή ενημέρωση από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά, αλλά μόνο η καθημερινή γραπτή ενημέρωση.

Μάλιστα, συνεχίζοντας την ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «αυτό το τριήμερο που πέρασε δεν ήταν μόνο το πρόστιμο και οι κυρώσεις σε γνωστό χώρο διασκέδασης στη Μύκονο αλλά και η διενέργεια 259 ελέγχων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κατέγραψαν 54 παραβάσεις και επέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.600 ευρώ.

» Καθώς η χώρα ανοίγει τις πύλες της στον κόσμο για το ολοκληρωμένο σχέδιο θωράκισης του τουρισμού μας από πιθανά εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού θα υπάρξουν τα επόμενα 24ωρα λεπτομερείς ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Και τόνισε: «Ξέρουμε όλοι – και θέλουμε να το ξέρουν και οι επισκέπτες μας – ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ίδιο με το περσινό. Θα συνδυάζει τη λογική που επιβάλλουν οι καιροί, με το αίσθημα της ευτυχίας. Και αυτό το μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο με την καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό και το ελληνικό καλοκαίρι».

Συμφωνία με την Ιταλία

Για την υπογραφή συμφωνίας με την Ιταλία για τον καθορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρόκειται για ιστορική μέρα, η κυβέρνηση προχωράμε βήμα-βήμα, επόμενο βήμα είναι η κύρωση της συμφωνίας. Σιγά σιγά θα προχωρήσουν οι συμφωνίες και με Αίγυπτο και με Αλβανία, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Βουλή αύριο, Τετάρτη, στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και την Παρασκευή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα