Πέτσας: Να μην μπερδεύονται οι Έλληνες – Με ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν μνημόνια, με Μητσοτάκη υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια

12:39 1/6/2020 - Πηγή: Mononews

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναλύοντας τις αιτίες που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση υπέρ του ανοίγματος.

Καλωσορίζουμε τα παιδιά μας στο φυσικό τους περιβάλλον, είπε και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο 2ο Δημοτικό Καλλιθέας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από 15 Ιουνίου ξανανοίγει η Ελλάδα τις πύλες

της στον κόσμο, σημειώνοντας ότι είμαστε περήφανοι για αντιμετώπιση πανδημίας στην χώρας μας.

Ανοίγουμε χώρα στον κόσμο με αίσθημα φιλοξενίας, φροντίζουμε η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η Ελλάδα θα αξιολογεί συνεχώς επιδημιολογικά δεδομένα και ανάλογα θα δέχεται επισκέπτες από χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση.

Σημείωσε ακόμη ότι από 15 Ιουνίου θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι σε τουρίστες, με στόχο την μέγιστη ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι από σήμερα ξεκινά η λειτουργία των ξενοδοχείων 12ημηνης λειτουργίας και των κάμπινγκ.

Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την πρόταση της Κομισιόν τολμηρή, και υπενθύμισε την φράση του πρωθυπουργού ότι το τώρα του Ευρωπαίκό Συμβούλιο πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο ωφελημένες χώρες, προσθέτοντας ότι θα χρήματα δεν θα ξοδευτούν, αλλά θα επενδυθούν.

Για τα επεισόδια στην Μαλακάσα ο κ. Πέτσας είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εκλείψουν φαινόμενα παραβατικότητας σε όλη την επικράτεια».

Για τους ανθρώπους που φεύγουν από την 1η Ιουνίου από τις δομές (ξενοδοχεία, κλπ) τόνισε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την ομαλή μετάβαση».

Για τα 32 δισ. ευρώ ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα συνεκτικό σχέδιο για ανάπτυξη οικονομίας. Τόνισε ότι θέμα εποπτείας δεν υπάρχει, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μεταρρυθμιστική και σημείωσε: «Δεν θέλω να μπερδεύονται οι Έλληνες με ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με Μητσοτάκη  υπάρχουν πακέτα.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του επιτρόπου Ντομπρόβσκις περί εποπτείας, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις.

Όσο για το πώς θα καλύπτεται το κόστος σε περίπτωση που κάποιο από τα δειγματοληπτικά τεστ σε τουρίστες βγαίνει θετικό, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο στην περίοδο της καραντίνας θα καλύπτεται από το Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα