Πέθανε ο Τέρι Γουέλς των Μόντι Πάιθον

Ο βιρτουόζος του παράλογου και γνωστός από τους Μόντι Πάιθον (Monty Pythons) Τέρι Γουέλς, απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 77 ετών.

Γέννημα θρέμμα της Ουαλίας (το 1942), ο κωμικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης έπασχε από άνοια τα τελευταία χρόνια της ζωής του από το 2016.

Το ύφος του προσιδίαζε τον υπερρεαλισμό αποτελώντας παράδειγμα για πολλούς μετέπειτα ομότεχνούς του στη μακρά παράδοση της βρετανικής κωμωδίας και σάτιρας.

Η ζωή του Μπράιαν

Αφού συνεργάστηκε στη σκηνοθεσία για το κορυφαίο σατυρικό έργο «Το αδελφάτο των ιπποτών

της ελεεινής τραπέζης» (1975), πήρε το σκήπτρο ως μοναδικός σκηνοθέτης στις ταινίες Η ζωή του Μπράιαν (1979) και το Νόημα της ζωής (1983), ευθύβολη κριτική του Χριστιανισμού που ο κλήρος δεν του συγχώρεσε ποτέ.

Ασίγαστος μελετητής της ιστορίας του μεσαίωνα και της αρχαιότητας, έγραψε διάφορα σχετικά βιβλία και ντοκιμαντέρ. Η συγγραφική του πέννα, με ιδιαίτερη ευαισθησία και χροιά, αρίστευσε και στο παιδικό βιβλίο.

«Υπήρξε αναγεννησιακός κωμικός συγγραφέας, ιστορικός…», σημείωσε ο συνοδοιπόρος του στους Μόντι Πάιθον Μάικλ Πάλιν. «Ενας από τους πιο χαρισματικούς της γενιάς του».

Οι υπόλοιπο Πάιθονς: Τζον Κλιζ, Έρικ Άιντλ, Γκράχαμ Τσάπμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα