Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Blade Runner, Ρούτγκερ Χάουερ

Ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς της δεκαετίας του ’80 και πρωταγωνιστής του Blade Runner, Ρούτγκερ Χάουερ, πέθανε σε ηλικία 75 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια στο σπίτι του στην Ολλανδία.

Ο Ρούτγκερ Χάουερ είχε μακρά πορεία στον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός για την εντυπωσιακή ερμηνεία του στο πρωτοποριακό φιλμ

«Blade Runner».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Χάουερ πέθανε στις 19 Ιουλίου, ενώ κηδεύτηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Ο Χάουερ γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1944 στο Μπρόκελεν της Ολλανδίας. Μεγάλωσε στο Άμστερνταμ. Aυτός και οι αδερφές του μεγάλωσαν κυρίως με νταντάδες, ενώ φοίτησε στη σχολή Waldorf.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο Χάουερ βγήκε στη θάλασσα και ξόδεψε ένα χρόνο, τρίβοντας τα καταστρώματα ενός φορτηγού πλοίου. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος και ξυλουργός για τρία χρόνια, ενώ παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής σε νυχτερινό σχολείο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά Floris, αναλαμβάνοντας τον ομώνυμο ρόλο, ενώ συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Πολ Βερχόφεν, χάρη στον οποίο διεκδίκησε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1980 με τον «Πορτοκαλί Στρατιώτη».

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως Roy Batty στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Blade Runner (1982), ως Navarre στην περιπέτεια Ladyhawke (1985) και ως John Ryder στο θρίλερ The Hitcher (1986). Πράγματι, το 1982, η καριέρα του κυριολεκτικά… απογειώθηκε και έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς ερμήνευσε, στο πλευρό του Χάρισον Φορντ, το δολοφονικό, αλλά… συναισθηματικό ρομπότ, επικεφαλής συμμορίας στο μεγαλειώδες «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

The post Πέθανε ο πρωταγωνιστής του Blade Runner, Ρούτγκερ Χάουερ appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα