Πέθανε ο Γκας Πορτοκάλος, ο πατέρας της Νία Βαρντάλος στο Γάμος αλά ελληνικά

12:11 9/9/2021 - Πηγή: Mononews

Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από την επιτυχημένη ταινία «Γάμος αλά ελληνικά», ενσαρκώνοντας τον πατέρα της Νία Βαρντάλος, Γκας Πορτοκάλος.

Ο διάσημος ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια, στο σπίτι του στο Ρέτινγκ της Πενσυλβάνια. Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο κουνιάδος του, Μάικλ Γκόρντον.

Όπως αναφέρεται, ο Κόνσταντιν πέθανε ειρηνικά στις 31 Αυγούστου, περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένων των αδερφών

του.

Ποιος ήταν ο Μάικλ Κόνσταντιν

Γεννημένος στο Ρέντινγκ το 1927, ο Μάικλ Κόνσταντιν ήταν γιος Ελλήνων μεταναστών, με τον πατέρα του να εργάζεται ως χαλυβουργός. Ο ηθοποιός αποφοίτησε από το Λύκειο το 1946, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και αργότερα στην Καλιφόρνια για να συνεχίσει την καριέρα του ως ηθοποιός, αλλά ήταν πάντα κοντά στις ρίζες του.

Έπαιξε μικρούς ρόλους εντός και εκτός Μπρόντγουεϊ στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και εμφανίστηκε στην πρώτη του ταινία, The Last Mile with Mickey Rooney το 1959, και είχε έναν μικρό αλλά αξέχαστο ρόλο ως Big John στο The Hustler με τους Paul Newman, Jackie Gleason, Piper Laurie και George C. Scott.

Καθ’ όλη τη δεκαετία του 1960 υποδήθηκε αρκετούς τηλεοπτικούς ρόλους με μεγάλους πρωταγωνιστές, πριν φτάσει στην επιτυχία του το 1969 με το ρόλο του κύριου Σέιμουρ Κάουφμαν στην τηλεοπτική εκπομπή αίθουσα 222.

Η σειρά συνεχίστηκε για πέντε σεζόν μεταξύ 1969 και 1974. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν κι άλλοι σπουδαίοι ρόλοι όμως, πολλοί τον έμαθαν ως «Γκας Πορτοκάλος», τον ρόλο του στην ταινία «Γάμος αλά ελληνικά» (My Big Greek Fat Wedding). Εκεί ήταν ο μπαμπάς της Νία Βαρντάλος, που πίστευε ότι κάθε λέξη έχει ελληνικές ρίζες, ενώ ήταν πεπεισμένος ότι τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα συγκεκριμένο καθαριστικό σπρέι.

Η Νία Βαρντάλος αποχαιρετά τον κινηματογραφικό μπαμπά της

«Ο Μάικλ Κόνσταντιν, μπαμπάς της οικογένειας του καστ μας, δώρο για τον γραμμένο λόγο, παντοτινός μας φίλος. Η συνεργασία μαζί του ήταν πλημμυρισμένη από αγάπη και διασκεδαστικές στιγμές. Θα εκτιμώ πάντα αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον ‘Γκας’. Μάς χάρισε τόσο πολύ γέλιο και του αξίζει να αναπαυθεί. Σε αγαπάμε Μάικλ», έγραψε η ηθοποιός στον λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας την ελληνική σημαία στο τέλος.

Michael Constantine, the dad to our cast-family, a gift to the written word, and always a friend. Acting with him came with a rush of love and fun. I will treasure this man who brought Gus to life. He gave us so much laughter and deserves a rest now. We love you Michael. pic.twitter.com/PV0sIBtaUX

Nia Vardalos (@NiaVardalos) September 9, 2021

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός ανέβασε και μια φωτογραφία, στην οποία ποζάρουν ο πραγματικός πατέρας της, τον οποίο έχασε πρόσφατα, και ο κινηματογραφικός πατέρας της.

Michael Constantine as “Gus” and my real dad Constantine “Gus” Vardalos, onset #MyBigFatGreekWedding2. May both dads Rest In Peace pic.twitter.com/PZn6oF2auT

Nia Vardalos (@NiaVardalos) September 9, 2021

Σημειώνεται ότι η Νία Βαρντάλος ετοιμάζει την τρίτη ταινία «Γάμος αλά ελληνικά», τα γυρίσματα της οποίας ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν πέρσι στην Ελλάδα, ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τα σχέδιά της.

Διαβάστε επίσης:

«Γάμος Αλά Ελληνικά 3»: Αναβάλλονται τα γυρίσματα στην Ελλάδα (video)

Βαρύ πένθος για την Νία Βαρντάλος

Στην Ελλάδα Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον και Νία Βαρντάλος

Keywords
Τυχαία Θέματα