Πέθανε ο CEO της Marriott, Arne Sorenson

Την μάχη με τον καρκίνο έχασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχειακού κολοσσού Marriott International, Arne Sorenson.

Ο Sorenson ήταν 62 ετών και είχε υποβληθεί τον Μάιο του 2019 σε θεραπεία για καρκίνο του παγκρέατος, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Ο Sorenson ήταν ο τρίτος διευθύνων σύμβουλος στην ιστορία της Marriott και ο πρώτος που δεν ανήκε στην οικογένεια των ιδρυτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας, ενώ ήταν αυτός που ανέδειξε τη Marriott International στον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό κολοσσό του

πλανήτη μετά την εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts, το 2016, έναντι 13 δισ. δολαρίων το 2016.

Επίσης, είχε διευρύνει σημαντικά την παρουσία της Marriott ανά τον κόσμο, μέσω δεκάδων brands όπως τα W Hotels, Ritz-Carlton, Courtyard και Sheraton.

Νωρίτερα φέτος, λόγω της ασθένειας του Sorenson, η Marriott ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε το δυναμικό της με δύο στελέχη -τη Stephanie Linnartz, πρόεδρο του ομίλου για τους τομείς των καταναλωτικών δραστηριοτήτων, της τεχνολογίας και των αναδυόμενων επιχειρήσεων και τον Tony Capuano, πρόεδρος του ομίλου για την παγκόσμια ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τις υπηρεσίες λειτουργίας- προκειμένου να αναλάβουν την εποπτεία των καθημερινών δραστηριοτήτων, συνδράμοντας τον Sorenson στα καθήκοντά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα