Παράθυρο» από Σκυλακάκη για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020

«Παράθυρο» για νέες μειώσεις στον ΈΝΦΙΑ «άνοιξε» μιλώντας στη Βουλή ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ πηγαίνει καλύτερα του αναμενόμενου καθώς έχουν εισπραχθεί φέτος 110 εκατ. ευρώ περισσότερα παρά τη μείωσή του από την κυβέρνηση του Κυριάκου

Μητσοτάκη. «Πριν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ο στόχος για τους φόρους από ακίνητη περιουσία ήταν 2,805 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί 2,799 δισ.», τόνισε.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Σκυλακάκης τόνισε απευθυνόμενος προς την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα . Προετοιμαστείτε». Πρόταση που θεωρήθηκε ως «κλείσιμο του ματιού» για νέες μειώσεις εντός του 2020.

Νωρίτερα ο κ. Φλαμπουράρης άσκησε κριτική για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι χτυπά την μεσαία τάξη ενώ με τα τα δυο φορολογικά νομοσχέδια που έφερε «ευνοούνται με κραυγαλέο τρόπο οι μεγάλες επιχειρήσεις σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες που αποτελούν πάνω από το 90% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα