Παραιτήθηκε ο CEO της TikTok – Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τους εργαζομένους

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της TikTok υπέβαλλε ο Kevin Mayer και τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά η γενική διευθύντρια Vanessa Pappas, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται επιστολή που εστάλη στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την αγωγή του TikTok κατά της κυβέρνησης Τραμπ για εκτελεστική εντολή που απαγορεύει συναλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη δημοφιλή εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο μικρής μορφής.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον

έχει αλλάξει απότομα, έχω σοβαρό προβληματισμό σχετικά με το τι θα απαιτήσουν οι εταιρικές διαρθρωτικές αλλαγές και τι σημαίνει αυτό», δήλωσε ο Mayer στην επιστολή του.

«Στο πλαίσιο αυτό, και καθώς περιμένουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να φύγω από την εταιρεία».

Το TikTok, σε μια δήλωση μέσω e-mail, επιβεβαίωσε την αποχώρηση και είπε ότι η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών «άλλαξε σημαντικά» το πεδίο του ρόλου του Mayer.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ByteDance, Yiming Zhang, δήλωσε σε ξεχωριστή επιστολή ότι η εταιρεία «κινείται γρήγορα για να βρει λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Ινδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα