Παπαστράτος: Τι φέρνει η συνεργασία με τη NOBACCO – Λανσάρει στα τέλη Νοεμβρίου το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να λανσαριστεί στη χώρα μας το ηλεκτρονικό τσιγάρο από την Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International (PMI).

Η Παπαστράτος ανακοίνωσε την Πέμπτη, τη στρατηγική συνεργασία της με την NOBACCO που θα τεθεί σε ισχύ από τις 7 Οκτωβρίου και η οποία προβλέπει πως η NOBACCO, μέσω του δικτύου καταστημάτων της (60 σε όλη την χώρα και πάνω από 400 σημεία πώλησης), θα διαθέτει προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου, της PMI.

Άλλωστε η Παπαστράτος σύμφωνα με τον πρώτο πυλώνα της νέας Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξής της που αφορά στην καινοτομία των προϊόντων, στοχεύει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών στην Ελλάδα κατά 1,5 εκατ. μέχρι το 2025. Παράλληλα, έχει δεσμευτεί, μέχρι το 2023, το 75% των εσόδων της να προέρχεται από  καινοτόμα προϊόντα εναλλακτικά του τσιγάρου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συγκεκριμένη στρατηγική συμφωνία με τη NOBACCO, καθώς πλέον θα προσφέρει περισσότερες εναλλακτικές για προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου, στους ενήλικες καπνιστές. «Ο στόχος για 1,5 εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές στην Ελλάδα, μέχρι το 2025, απαιτεί περισσότερες εναλλακτικές και ισχυρές συνεργασίες. Γνωρίζουμε πως όσο περισσότερα εναλλακτικά προϊόντα προσφέρουμε στους καπνιστές τόσο πιο γρήγορα θα φτάσουμε σε αυτόν» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κατά την ανακοίνωσης της συνεργασίας με τη NOBACCO.

«Η στρατηγική μας συνεργασία με την Παπαστράτος είναι απολύτως συνεπής με την αποστολή μας να είμαστε δίπλα σε όλους όσοι σκέφτονται να κάνουν την επιλογή ζωής, και να αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό κάπνισμα. Πλέον, οι διαθέσιμες επιλογές για τους πελάτες μας διευρύνονται με προϊόντα αντάξια της ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας που χαρακτηρίζει τη γκάμα μας.», δήλωσε από την πλευρά του μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO, Μάρκος Μαρκόπουλος.

Τo IQOS VEEV

Πλέον η Παπαστράτος από μία εταιρεία που διέθετε μία πλατφόρμα, το IQOS  θα διαθέτει ακόμη μία, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ΙQOS VEEV,  ένα προϊόν e-vapor τεχνολογίας MESH Πρόκειται ουσιαστικά για μία συσκευή ατμίσματος «κλειστού τύπου», δηλαδή το υγρό αναπλήρωσής της, κυκλοφορεί σε προγεμισμένες, κλειστές κάψουλες. Στόχος της διοίκησης της PMI όπως είχε επισημανθεί στις αρχές του έτους, είναι έως το 2025 το συγκεκριμένο προϊόν να βρίσκεται σε συνολικά 100 αγορές. Από τα τέλη Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris International (PMI), το 2017 με επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο, το IQOS.  Μέχρι τον Ιούλιο του 2021, περίπου 14,7 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από 330.000 στην Ελλάδα είχαν επιλέξει τη νέα τεχνολογία.

Πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με αφορμή τα 90 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου της στον Πειραιά, ανακοίνωσε νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2022 στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, αυξάνοντας τη δυναμικότητά του και τοποθετώντας δύο νέες γραμμές παραγωγής για τις ράβδους καπνού HEETS για το IQOS και μια γραμμή παραγωγής φίλτρων.

Διαβάστε επίσης:Παπαστράτος: Στρατηγική συμφωνία με NOBACCO – Τι περιλαμβάνειΠαπαστράτος: Η Ελλάδα κατέχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε παράνομα τσιγάρα στην Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα