Πανούσης (FPS): Μπόνους και στους παλιούς εργαζόμενους της FPS

23:05 6/3/2020 - Πηγή: Mononews

Μπόνους και σε όλους τους παλιούς εργαζόμενους της FPS θα δώσει η νέα εταιρεία, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Τάσος Πανούσης κατά την πρώτη συνάντησή του με το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζομένων στην FPS.

Ειδικότερα ο κ. Πανούσης δεσμεύτηκε πως «θα δοθεί σε όλο το προσωπικό της F.P.S (σσ. και τους παλαιούς

εργαζόμενους) εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σημαντικού ύψους με την μορφή έμμεσης παροχής σε χρήμα και μάλιστα εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις γι’ αυτό».

Παράλληλα, η διοίκηση δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους για τη συνέχιση των προνομιακών παροχών-πολιτικών staff και στη νέα εποχή.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της το ανεξάρτητο σωματείο των εργαζομένων της FPS αναφέρει: 

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Προερχόμαστε από την μεγαλύτερη «δεξαμενή» εργαζομένων που είναι το Προσωπικό που ήδη υπηρετεί στην F.P.S., αλλά ενισχυόμαστε καθημερινά και με μέλη που προέρχονται από το μεγαλύτερο Σωματείο εργαζομένων της Eurobank, δηλαδή το Union Eurobank.

Με αυτά τα στοιχεία είναι φυσικό να συστηθούμε δυναμικά και αποτελεσματικά με την Διοίκηση της F.P.S. (σύντομα, όπως μας δηλώθηκε “Do Value GREECE”) και συγκεκριμένα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τάσο Πανούση και τον Επικεφαλής του H.R. κ. Γιώργο Παπανικολάου κατά την συνάντηση γνωριμίας, αλλά και πρώτης συνεργασίας που έγινε την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στην αρχή της οποίας παρέστησαν και ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Union Eurobank, σ.δ. Στάθης Χαρίτος και Γιάννης Σιδεράτος.

Οι θέσεις που αναπτύξαμε

Από την πλευρά μας εξηγήσαμε τον σκοπό της ίδρυσης του Σωματείου, ο οποίος είναι η οργάνωση των εργασιακών σχέσεων, ώστε η εταιρεία να λειτουργήσει ομαλά και με μία ταχύτητα στη νέα εποχή.

Στην νέα σελίδα της εταιρείας θέλουμε να είμαστε όλοι ίσοι, να έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες για επαγγελματική εξέλιξη, ίδιες παροχές αλλά και ίδιες υποχρεώσεις.

Τονίσαμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε την Εταιρεία δίπλα μας και όχι απέναντι μας. Θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στη νέα εποχή με κοινούς στόχους προς όφελος τόσο της Εταιρείας, όσο και των εργαζομένων της, γιατί το όφελος είναι αμοιβαίο.

Η απάντηση της Διοίκησης

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι κοινωνός των ιδεών και των αρχών ν μας είναι και η Διοίκηση της F.P.S., η οποία έχει θέσει και εκείνη ως στόχο της νέας μέρας, την λείανση των ανισοτήτων προς όφελος των εργαζομένων.

Ο ρόλος της Εταιρείας, ως ένας ακόμα πυλώνας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα είναι διευρυμένος, όπως μας τόνισε ο κ. Πανούσης και με πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες που θα αποφέρουν κέρδη, μέρος των οποίων θα μοιράζονται οι εργαζόμενοι.

(Κρατήσαμε καλή σημείωση σε αυτή την δέσμευση που μας ικανοποιεί πλήρως).

Αίτημα καθολικού Bonus – Θετική ανταπόκριση της Εταιρείας

Γνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοι προέλευσης Eurobank προκείμενου να στελεχώσουν την Εταιρεία μας είχαν ένα «πακέτο» οικονομικών και άλλων παροχών σύμφωνα με την Συμφωνία που είχε πετύχει το Union Eurobank με την διοίκηση της Eurobank και της F.P.S.

Παράλληλα όμως το Union Eurobank κατά τις πιο πάνω συζητήσεις είχε θέσει και το θέμα μίας αντίστοιχης ικανοποίησης του Προσωπικού που απασχολούσε ήδη η παλιά F.P.S. και είχε μία πρώτη θετική αντιμετώπιση από την παριστάμενη Διοίκηση της Εταιρείας (κ.κ. Θ. ΚαλαντώνηςΠρόεδρος Δ.Σ., Τ. Πανούσης-Διευθύνων Σύμβουλος).

Θέσαμε εκ νέου το όλο ζήτημα και η απάντηση του κ. Πανούση ήταν σαφής:  Θα δοθεί σε όλο το Προσωπικό της F.P.S εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σημαντικού ύψους με την μορφή έμμεσης παροχής σε χρήμα και μάλιστα εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις γι’ αυτό.

Εκ μέρους του Προσωπικού συγχαίρουμε την Διοίκηση για την παροχή αυτή και υποβάλουμε και τις οφειλόμενες ευχαριστίες στους κ.κ. Θ. Καλαντώνη και Τ. Πανούση, αλλά και στον Πρόεδρο του Union Eurobank σ.δ. Στάθη Χαρίτο που πρώτος είχε ανακινήσει το ζήτημα αυτό…
Ισχύουν και θα συνεχίσουν να ισχύουν όλες οι κεκτημένες παροχές

Δεν μείναμε μόνο σε αυτό το σημαντικό επίτευγμα (Bonus). Πετύχαμε ακόμα την δέσμευση της Διοίκησης για την συνέχιση των προνομιακών παροχών-πολιτικών staff και στη νέα εποχή.

Συγκεκριμένα:

– Παραμένουν τα προνομιακά επιτόκια staff σε κάρτες, δάνεια κλπ.
– Συνεχίζεται η παροχή του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού.
– Συνεχίζεται η δυνατότητα συμμέτοχης των παιδιών των εργαζομένων στις κατασκηνώσεις της Τράπεζας.

Θεωρούμε αυτή την εξέλιξη π ο λ ύ σημαντική για το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους, γιατί έτσι διαλύονται πολλές ανησυχίες που ήδη είχαν εκφράσει οι συνάδελφοι για την επόμενη ήμερα έξω από τον Όμιλο της Eurobank….

Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας Ο.Τ.Ο.Ε. – Τραπεζών

Δηλώσαμε ότι στους σκοπούς του Σωματείου μας είναι να μας καταλαμβάνουν ως Προσωπικό της Εταιρείας (ό λ ο υ ς τους εργαζόμενους και όχι μόνο τους προερχόμενους από Τράπεζα) οι πιο πάνω Κλαδικές Σ.Σ.Ε.

Θα επαναφέρουμε το ζήτημα όταν θα ολοκληρωθεί η διεύρυνση του Σωματείου μας και η νέα νομική μορφή της Εταιρείας για να δούμε και τις προθέσεις του νέου μεγαλομετόχου (Do Value) για το θέμα, αφού η στάση του είναι η πλέον καθοριστική για όλο το εγχείρημα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ελπίζουμε τώρα και οι πλέον διστακτικοί από σας να καταλάβατε την αξία της οργάνωσης σας στους κόλπους του «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ F.P.S.».

Είμαστε εδώ για να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Θα δουλέψουμε σκληρά για να το κατακτήσουμε, με βάση της αρχές και τις αξίες που μας διέπουν. Με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Με διάλογο και συνεννόηση.

Στην προσπάθεια μας αυτή σας θέλουμε όλους κοντά μας. Είστε η δύναμη μας. Θέλουμε να μεγαλώσει η ομάδα μας, θέλουμε να δυναμώσει η φωνή μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Για πρώτη φορά το κτίριο της F.P.S. υποδέχτηκε οργανωμένη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων της με αποτελέσματα διεκδίκησης στόχων.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανούσης FPS, Μπόνους, FPS,panousis FPS, bonous, FPS