«Πάγος» από Βόρεια Κορέα στον διάλογο για τα πυρηνικά: «Να αλλάξουν πολιτική οι ΗΠΑ»

Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας  για τη συνέχιση των συνομιλιών για τα πυρηνικά με τις ΗΠΑ, όσο η Ουάσινγκτον δεν εγκαταλείπει την «εχθρική» της πολιτική, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ, KCNA, μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών έλαβε τέλος. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, η Ουάσινγκτον έχει περιθώριο «ως το τέλος του χρόνου» για να λάβει πρακτικά μέτρα ώστε να «αποσύρει

αμετάκλητα» την εχθρική της πολιτική. Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι ΗΠΑ να παρουσιάσουν εναλλακτικά σχέδια για τις πυρηνικές συνομιλίες, που έχουν παγώσει, εντός δύο εβδομάδων και ότι η τύχη των συνομιλιών βρίσκεται στα χέρια της Ουάσινγκτον με διορία το τέλος του χρόνου.

Οι δύο χώρες πραγματοποιούσαν συνομιλίες σε επίπεδο εργασίας στη Σουηδία, οι οποίες διακόπηκαν χθες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση της Σουηδίας να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με την Πιονγκγιάνγκ σε δύο εβδομάδες.

The post «Πάγος» από Βόρεια Κορέα στον διάλογο για τα πυρηνικά: «Να αλλάξουν πολιτική οι ΗΠΑ» appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα