Ουκρανία: Φόβοι για έως και 60 νεκρούς από ρωσικό βομβαρδισμό σχολείο στο χωριό Μπιλοχορίβκα

13:34 8/5/2022 - Πηγή: Mononews

Τον βομβαρδισμό σχολείου από τις ρωσικές δυνάμεις το Σάββατο στο ουκρανικό χωριό Μπιλοχορίβκα, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο περίπου 90 άνθρωποι κατήγγειλαν οι αρχές της επαρχίας Λουχάνσκ.

Όπως δήλωσε ο Σέρχιι Γκαϊντάι κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ,  οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν χθες Σάββατο το απόγευμα μία βόμβα στο σχολείο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο περίπου 90 άνθρωποι. Τριάντα έχουν διασωθεί.

«Επτά από αυτούς είναι τραυματισμένοι», έγραψε ο Γκαϊντάι σε ανάρτησή του στο Telegram. «Εξήντα άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν πεθάνει κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων».

Σε

ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο ανέφερε: «Η Ρωσία διέπραξε αυτό το βάναυσο έγκλημα πολέμου λίγο πριν από την Ημέρα Μνήμης και Συμφιλίωσης, επαναλαμβάνοντας συνεχώς την τραγωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σταματήστε τον Ρωσικό Πόλεμο».

MFA strongly condemns #Russian shelling of a school in Bilohorivka, sheltered 60 people, on May 7. #Russia committed this brutal war crime shortly before the Day of Remembrance and Reconciliation, constantly repeating the tragedy of World War II.#StopRussianWar pic.twitter.com/dxf3fX7GrZ

— MFA of Ukraine (@MFA_Ukraine) May 8, 2022

Ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή του Λουγκάνσκ εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ζωντανός μέσα στα ερείπια του σχολείου που φιλοξενούσε περίπου 90 άτομα όταν βομβαρδίστηκε από ρωσικό αεροσκάφος είναι «πολύ μικρές».

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, δήλωσε ότι το σχολικό κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο κτίριο. Οι διασώστες αποσυναρμολογούν τα συντρίμμια όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ακόμα ζωντανός είναι πολύ μικρές. Υπήρχαν 90 άτομα μέσα στο σχολικό κτίριο. 27 επέζησαν, 60 άνθρωποι πιθανότατα πέθαναν. Τα πτώματα δύο ανθρώπων βρέθηκαν στα συντρίμμια», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα