ΟΛΠ: «Κόκκινο» από την ΕΣΑΛ στην τέταρτη προβλήτα, ερώτημα η αντίδραση της Cosco

Μετά την απόσυρση της επένδυσης για τη δημιουργία του car terminal στον Νέο Μώλο της Δραπετσώνας από την πλευρά του ΟΛΠ, η ΕΣΑΛ πάγωσε τη δημιουργία της τέταρτης προβλήτας που περιλαμβάνονταν στο Master plan του ΟΛΠ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη

που σίγουρα δεν περίμενε η διοίκηση του ΟΛΠ η οποία προσδοκούσε ότι παρά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από φορείς και δημάρχους της περιοχής θα προχωρούσαν σε έναν βαθμό. Η παραπάνω εξέλιξη ψαλιδίζει κατά περίπου 315 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά καθώς η δημιουργία του car terminal ανερχόταν σε περίπου 100 εκ. ευρώ, ενώ για τη κατασκευή της τέταρτης προβλήτας για την διακίνηση εμποροκιβωτίων σε περίπου 215 εκ. ευρώ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αντίδραση των Κινέζων της Cosco οι οποίοι έχουν ποντάρει αρκετά στη συνολική υλοποίηση του master plan για την αναβάθμιση των συνολικών υποδομών του λιμανιού του Πειραιά.

Κύκλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας επισημαίνουν πως παρότι το γεγονός πως οι δύο επενδύσεις δεν προχωρούν (η μια γιατί την απέρριψε ο ίδιος ο ΟΛΠ και η άλλη γιατί πάγωσε με απόφαση της ΕΣΑΛ), προχωρά το επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά σε ύψος τα 500 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση  στο λιμάνι του Πειραιά και τις εργασίες της εταιρείας στην Ελλάδα. Παράλληλα υπογραμμίζουν πως κανείς δεν αποκλείει τη δυνατότητα από τον ΟΛΠ να επαναφέρει το θέμα μελλοντικά, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν.

Υπενθυμίζεται πως οι φορείς του Πειραιά και οι δήμαρχοι της περιοχής αντέδρασαν έντονα στις παραπάνω δύο επενδύσεις και όχι μόνο υποστηρίζοντας πως θα επιβαρύνουν δυσανάλογα την ευρύτερη περιοχή και θα πλήξουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

The post ΟΛΠ: «Κόκκινο» από την ΕΣΑΛ στην τέταρτη προβλήτα, ερώτημα η αντίδραση της Cosco appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα