Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ρίχνει ευθύνες στον πατέρα του, τον Tonio Law και τον Μπεγιέτη για τις παρατυπίες

Στις απαντήσεις της προέδρου σχετικά με τον υποόμιλο της Ασίας απαντά αυτή την ώρα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, ο οποίος απορρίπτει τις κατηγορίες.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αρνήθηκε το κατηγορητήριο που του έχει απευθυνθεί, ρίχνοντας το βάρος της παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων στον πατέρα του, Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον Tonio Law, Περιφερειακό Διευθυντή της Folli Follie

Ασίας, καθώς και στον Ιωάννη Μπεγιέτη.

Στη συνέχεια έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επαφές του με τον Tonio Law και τον Ιωάννη Μπεγιέτη.

Πρόεδρος: Ο Tonio σας μιλάει μέσω e-mail.

Τ.Κ.: Είχα ενημερωθεί για την ωραιοποίηση από τον πατέρα μου.

Πρόεδρος: Τι ακριβώς σας είπε ο Tonio;

Τ.Κ.: Δεν είχα τέτοια σχέση με τον Tonio.

Πρόεδρος: Προηγουμένως είπατε ότι μιλούσατε με τον Tonio για λεπτομέρειες.

Τ.Κ.: Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο. Μιλούσαμε περιστασιακά. Προσπαθούσα να τους πιέσω να συμπιέσουν το ποσοστό της ωραιοποίησης.

Στη συνέχεια ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου είπε ότι ο κύριος Αλαβάνος, διευθυντής του λογιστηρίου της Folli Follie Ελλάδος έπαιρνε τις οικονομικές καταστάσεις του υποομίλου, προχωρούσε σε κάποια επεξεργασία και τις έδινε στην οικονομική διεύθυνση που είχε ως επικεφαλής τον κ. Δρατσώνη, ο οποίος στη συνέχεια έκανε εισήγηση στο Δ.Σ. το οποίο και ενέκρινε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και ακολούθως τις λάμβαναν οι ορκωτοί.

Ο Τ. Κουτσολιούτσος υπογράμμισε στην απολογία του ότι οι λοιποί κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν περί ωραιοποίησης, όπως επίσης δε γνώριζε και η μητέρα του, κ. Καίτη Κουτσολιούτσου.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι έπαθε «σοκ» όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι παρατυπίες λέγοντας «Δεν ξέρω με ποια λογικά έγιναν… Ήλπιζα η Price να ολοκληρώσει τον έλεγχο».

Αναφορικά με την έκθεση της Alvarez που προηγήθηκε της Price, σχολίασε ότι το εύρος των παρατυπιών ήταν άνευ φαντασίας και τα ευρήματα της Alvarez δεν κολλούν με την πραγματικότητα.

«Έδινα εσωτερική μάχη»

Η πρόεδρος ρώτησε επίσης τον κατηγορούμενο τι του έλεγε το γεγονός της ωραιοποίησης, δεδομένου ότι οι επενδυτές για τις κινήσεις τους βασίζονταν στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

Εκείνος απάντησε: «Έδινα εσωτερική μάχη. Αυτή η ωραιοποίηση ήταν ανεπίτρεπτη, αλλά δεν “αλλοίωνε” τα μεγέθη του ομίλου στη βάση της εταιρείας».

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Folli Follie – Κουτσολιούτσος: Δεν καταλαβαίνω μέχρι σήμερα γιατί έγιναν αυτές οι λογιστικές παρατυπίες

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Η εταιρεία στοχοποιήθηκε – Ποιους κατηγορεί

«Πόντιοι Πιλάτοι» ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος – Τι είπαν στις απολογίες τους

Keywords
Τυχαία Θέματα