Ο Τσίπρας έκανε τέσσερις μετατάξεις στο Γραφείο Πρωθυπουργού… για τον επόμενο

Κι άλλη υπόθεση μετατάξεων, αυτή την φορά στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, έρχεται στο φως, μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις εξυπηρετήσεις θυγατέρων και άλλων ημέτερων στην Βουλή, και ιδιαίτερα την υπόθεση της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που ανάγκασε την αντιπρόεδρο της Βουλής να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται

να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Όπως προκύπτει από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 31 Μαΐου, λίγες ημέρες μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα μετατάχθηκαν στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού τέσσερις μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό που προκαλεί απορία είναι γιατί να γίνουν αυτές οι μετατάξεις στην ΓΓ Πρωθυπουργού, από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας μέτραγε αντίστροφα στην θέση του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όταν έγινε αντιληπτό ότι ο σάλος από τις μετατάξεις ήταν τεράστιος και η ζημιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ μεγάλη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στυον πρόεδρο της Βουλής να παγώσουν οι μετατάξεις, ωστόσο αυτές οι τέσσερις στην ΓΓ Πρωθυπουργού δεν πρόλαβαν να ανακληθούν αφού είχαν ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.


Συγκεκριμένα -όπως αποκαλύφθηκε μέσα από τα social media- έκανε μετάταξη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο Λουκάς Α., κατηγορίας ΠΕ του κλάδου εφοριακών στη Γενική Γραμματείας Συντονισμού. Επίσης έκανε μετάταξη η Παγώνα Ν., κατηγορίας ΠΕ1, του κλάδου διοικητικού-οικονομικού, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού. Εξάλλου, έκανε μετάταξη η Μαρία Χ. του κλάδου Φυσικών, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής του υπουργείου Παιδείας, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού. Τέλος, έκανε μετάταξη ο Μενέλαος Χ. του κλάδου εφοριακών, κατηγορίας ΠΕ, από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού.

Και όλα αυτά στις 31 Μαΐου, παραμονές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ η χώρα βρισκόταν ήδη σε προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές.

The post Ο Τσίπρας έκανε τέσσερις μετατάξεις στο Γραφείο Πρωθυπουργού… για τον επόμενο appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα