Ο «Ρηγάς» Χρήστος Στυλιανίδης, η εμπλοκή της ΠτΔ σε μια κορυφαίας σημασίας υπόθεση, οι εντολές του Θοδωρή Καλαντώνη και οι the richest Guys in the Room

00:06 6/9/2021 - Πηγή: Mononews

Ένας «Ρηγάς» στην Εξουσία…

Η εξαιρετική επιλογή του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη για τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, συνοδεύεται από πυκνό κι ενδιαφέρον, ιστορικό και πολιτικό παρασκήνιο.

Προσωπικά, θυμάμαι τον Κύπριο φοιτητή Οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη, πολύ πριν γίνω  μοναχός στο Άγιο Όρος, να πρωταγωνιστεί στη νεολαία του Ρήγα Φεραίου ως αυθεντικός εκφραστής των απόψεων του Λεωνίδα Κύρκου.

Εκεί μάλιστα -θυμάμαι εγώ ο γέροντας- πως -o «γόης» της εποχής- Χρήστος Στυλιανίδης,

είχε πολύ στενές επαφές με στελέχη που αργότερα έγιναν Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (δεν λέω ονόματα για να μην θίξω υπολήψεις) τους οποίους βοήθησε πάρα πολύ ως Ευρωπαίος Επίτροπος κατά την αλησμόνητη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, αφού ανακοινωθεί επισήμως η τοποθέτηση του Χρήστου Στυλιανίδη στη θέση του Υπουργού ΠροΠο, θα του δοθεί αμέσως η Ελληνική Υπηκοότητα όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην περίπτωση του αείμνηστου Γιάννου Κρανιδιώτη….

Οι χρυσές μπίζνες της Κύπρου και το «διαζύγιο» με τον Νίκο Αναστασιάδη

Το 2013, ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο, προσωπική επιλογή του Νίκου Αναστασιάδη.

Μετά εξελέγη στην Ευρωβουλή.

Από το 2014 ως και το 2019, ο Χρήστος Στυλιανίδης βρισκόταν στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου επιφορτισμένος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και συντονιστής για τον Έμπολα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τότε έγινε φίλος με τον Μαργαρίτη Σχοινά σημερινό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης και το διαζύγιο 

Οι συνάδελφοι μοναχοί της Κύπρου, μου θύμισαν, ότι το 2017 ο Χρήστος Στυλιανίδης, πήρε «πολιτικό διαζύγιο» από τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί διαφωνούσε ριζικά με τον τρόπο που η Κύπρος χορηγούσε τις περιβόητες “Golden Visa”.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Νίκος Αναστασιάδης επέλεξε την Στέλλα Κυριακίδου ως Επίτροπο της Κύπρου και όχι τον -κατά κοινή ομολογία- πετυχημένο Χρήστο Στυλιανίδη.

Οι καλές φιλίες όμως δεν ξεχνιούνται.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό τις εξαιρετικές επιδόσεις και εμπειρία του Κύπριου Επιτρόπου στον τομέα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας (RerscEU).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης έλαβε ειδική βράβευση και ειδικό ρόλο από την Κομισιόν  (5/5/2021) για την «αφοσίωση του στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες»…

Ο Χρήστος Στυλιανίδης

Αποκλειστικό: Ο ρόλος της Προέδρου της Δημοκρατίας, στο σήριαλ της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη

Θέλω να σας περιγράψω τα …θεία μυστικά της οικονομίας αλλά το πολιτικό παρασκήνιο δεν μ’ αφήνει να ξεκινήσω.

Για παράδειγμα, ως άνθρωπος του Θεού, ευαισθητοποιήθηκα από την σεμνή, διακριτική, άμεση και καταλυτική παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας (και πρώην Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας θυμίζω) Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην απίστευτη ενδοοικογενειακή διαμάχη στο θέμα του ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη.

Όλοι πλέον γνωρίζουν τον ενεργό ρόλο του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και της επιστολής του Μίκη που είδε στο φως της δημοσιότητας.

Απελπισμένος ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την στείρα άρνηση της κόρης του μεγάλου μουσικού μας, να αποδεχθεί τον ενταφιασμό στον Γαλατά Χανίων, επικοινώνησε και ζήτησε τη βοήθεια της -έμπειρης νομικού- Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες αλλά πρέπει να επισημάνω πως η ΠτΔ όχι μόνον επέδειξε την ορθή νομική οδό διαχείρισης της ευαίσθητης αυτής υπόθεσης, αλλά κυρίως με τρόπο άμεσο και καθοριστικό, συνέβαλε στην γρήγορη διευθέτηση της διαφοράς, προτού πάρει διαστάσεις που θα προσέβαλαν την μνήμη του νεκρού.

Όλα αυτά νωρίς το απόγευμα της ημέρας που γίνονταν η συζήτηση στη Βουλή…

The richest guys in the room

Άπαντες σήμερα θα έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους σε μια μετοχή.

Σε αυτή της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,69% 10,03#ifrm65{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig65:hover + #ifrm65,#ifrm65:hover,#trig65:active + #ifrm65,#ifrm65:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;}.

Μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής όσον αφορά τον διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ που κατέθεσαν προσφορές 4 κολοσσιαία GROUP, η δύναμη πυρός των οποίων δεν αμφισβητείται.

Πρόκειται για τα CVC Capital Partners Group, First Sentier Investors Group, KKR Group και Macquarie Group.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν τις ισορροπίες αλλά και τα πορτοφόλια των 4 μονομάχων ξέρουν ότι θα γίνει μάχη γιγάντων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το KKR διαχειρίζεται 429 δισ. δολάρια, το CVC 110 δισ.,  το Macquarie Group 522 δισ. και το  First Sentier Investors 180 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για big guys με μεγάλα πορτοφόλια.

Οι γνώστες έλεγαν προ ημερών, ότι οι δυο παίκτες που θα διεκδικήσουν το 49% του ΔΕΔΔΗΕ ήταν το CVC Capital Partners Group και το Αυστραλιανό Macquarie Group.

Όμως τώρα τα δεδομένα αλλάζουν με την δεσμευτική προσφορά του KKR (Kohlberg Kravis Roberts).

Εάν δεν υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις στις δεσμευτικές προσφορές καθώς πολλές φορές κρύβουν προϋποθέσεις, δύσκολους όρους κοκ  τότε οι κυρίαρχοι παίκτες λένε οι γνωρίζοντες είναι  3.

Ο  wiseman είναι σίγουρο ότι στις επόμενες 48 ώρες θα σας έχει και νεότερη ενημέρωση από την εξέλιξη του κρίσιμου διαγωνισμού.

Για αυτό προσδεθείτε…

H Goldman Sachs φέρνει νέα κεφάλαια;

Σε λίγες ημέρες πραγματοποιείται το περίφημο ετήσιο τραπεζικό roadshow της Goldman Sachs. Θα λάβουν μέλος στελέχη από όλες τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Μου λένε όμως ότι η Goldman θα λοξοκοιτάξει περισσότερο την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank μιας και ήταν ενεργός παίκτης κατά την διάρκεια των Αυξήσεων Μετοχικών Κεφαλαίων των δυο τραπεζών…

Περιστέρης – Βαρδινογιάννης στενή συνεργασία

 Όταν οι μεγάλοι του Ελληνικού επιχειρείν συνεργάζονται και δεν αλληλο-υπονομεύονται, τότε μόνον οφέλη έχει να προσδοκά η Ελληνική Οικονομία.

Εμείς εδώ ψηλά από το Άγιον Όρος παρατηρούμε και επικροτούμε…

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε διαρκή επαφή, συνεννόηση και συνεργασία, με τον τον Γιώργο Περιστέρη, με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες.

Από την άλλη πλευρά -όπως είναι παγκοίνως γνωστό- ο Γιώργος Περιστέρης διατηρεί στενή συνεργασία με την Μαριάνα Λάτση (στο Ελληνικό και όχι μόνον), αλλά δεν δίστασε ούτε στιγμή να επενδύσει -σύμφωνα με πληροφορίες- περίπου 10 εκατ. Ευρώ στην σημαντική αύξηση κεφαλαίου της Optima Bank της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Μία από τις συνεργασίες που έχουν ήδη αποφασιστεί είναι ότι Motor Oil και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από κοινού θα κατασκευάσουν μια μεγάλη μονάδα φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, με αρχικό προϋπολογισμό περίπου 400 εκατ. Ευρώ.

Η Motor Oil έχει πολλά να κερδίσει από την τεχνογνωσία της ΓΕΚ στον συγκεκριμένο τομέα.

Το καλό νέο είναι ότι αμέσως δημιουργούνται 500 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή για την κατασκευή και κατόπιν όταν ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα, θα υπάρξουν δεκάδες νέες μόνιμες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Στο Άγιον Όρος οι μοναχοί πιστεύουν πως αυτή η συνεργασία είναι απλώς ένα βήμα. Θα υπάρξει αμέσως και ανάλογη συνέχεια…

Συναγερμός για τους 1.000 γενναίους του Θεόδωρου Καλαντώνη

 Εκεί στην οδό Κύπρου και Αρχιμήδους, στο ταπεινό Μοσχάτο, επικρατεί πυρετός εργασιών, προετοιμασιών και διαβουλεύσεων.

Ο στόχος που έθεσε ο πρόεδρος Θεόδωρος Καλαντώνης στους 1.000 γενναίους της doValue είναι συγκεκριμένος:

Το αργότερο μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, η doValue πρέπει να ξεκινήσει να «δουλεύει» το χαρτοφυλάκιο των 6,8 δις Ευρώ «κόκκινων δανείων» του πακέτου FRONTIER που απέκτησε από την Εθνική Τράπεζα.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το «on boarding» του χαρτοφυλακίου, δηλαδή να περάσουν όλοι οι φάκελοί από τα αρχεία της Εθνικής, στα συστήματα της doValue, να έχει γίνει η κατηγοριοποίηση, να σχεδιαστεί η μεθοδολογία προσέγγισης, η ανάθεση ευθυνών και στόχων.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, θα έχει ολοκληρωθεί και η εθελουσία έξοδος εργαζομένων της Εθνικής, ειδικά αυτών που θα φύγουν από την ΕΤΕ για να προσληφθούν την doValue  όπως προβλέπει η συμφωνία για να βοηθήσουν στη διαχείριση των δανείων.

Πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής;

Πόσοι εργαζόμενοι της Εθνικής θα θελήσουν να ενταχθούν στην doValue;

Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου…

 Η Eurobank και οι μέτοχοι της

Μιας και σας έγραψα για την ευρύτερη οικογένεια της Eurobank ξαφνικά θυμήθηκα και το εξής.

Συνήθως όταν η επενδυτική κοινότητα βλέπει insiders να πουλάνε τους πιάνει πανικός.

Όμως πολλές φορές πέφτουν και οι insiders έξω.

Αξίζει της προσοχής σας το παρακάτω παρασκήνιο.

Όταν ξεκίνησε η πανδημία τον Μάρτιο του 2020 ο αντιπρόεδρος της Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,41% 0,85#ifrm101{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig101:hover + #ifrm101,#ifrm101:hover,#trig101:active + #ifrm101,#ifrm101:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και άνθρωπος του βασικού μετόχου της τράπεζας του Prem Watsa, κ. Γιώργος Χρυσικός, προέβη σε εκτεταμένες πωλήσεις στην μετοχή της Eurobank.

Στις 18 Μαρτίου έως 9 Aπριλιου του 2020 πούλησε 3.730.237 μετοχές με μέση τιμή 0,3524 και εισέπραξε 1.314.000 ευρώ.

Την προηγούμενη Παρασκευή η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,8480.

Κουΐζ: 

Χθες το πρωί μου είπαν ότι τις επόμενες ώρες, θα μάθουμε μεγάλα νέα για δυο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες.  Είναι και οι δυο hot και μάλιστα η μια είναι ενεργειακή εταιρεία…

Εν αναμονή λοιπόν.

 Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
room, υποθεση, χρηστος, room, νίκος αναστασιάδης, goldman sachs, alpha bank, γεκ τερνα, εθνικη τραπεζα, θεσσαλονικη, υπουργοι, συριζα, κυπρος, ξεχνιούνται, αφοσίωση, ΚΚΕ, φως, μνήμη, δεη, δεδδηε, προσφορες, group, capital, kkr, cvc, big, κοκ, sachs, νέα, τραπεζες, alpha, motor, γεκ, τερνα, κομοτηνη, συγκεκριμένο, δις, σημαίνει, ετε, eurobank, υφίσταται, χρηματιστηριο, σταση εργασιας, βουλη, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, θεμος αναστασιαδης, αλλαγη ωρας 2013, δεδδηε, μνήμη, βημα, εθνικη, εξοδος, ετε, θεμα, κοκ, κυπρου, οικονομια, ονοματα, πειραιως, προγραμμα, φως, alpha, capital, cvc, eurobank, kkr, αγιο ορος, αγιον ορος, αγορα, αυξηση, ανθρωπινα δικαιωματα, ανθρωπος, βοηθεια, βρισκεται, γεκ τερνα, γεκ, γινει, διαστημα, δυναμη, δις, δοθει, εγινε, ευρω, ειπαν, ενημερωση, εξελιξη, ευθυνη, υφίσταται, θεσεις εργασιας, ιστορικο, λειτουργια, λεπτομερειες, μοσχατο, μυστικα, νεες θεσεις εργασιας, νεολαια, νικο, νομικη, ξεχνιούνται, οικογενεια, ορος, πρωι, πυρετος, πωλησεις, ρηγα, ρολο, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζητηση, σηριαλ, τερνα, τιμη, υπηκοοτητα, φακελοι, ωρες, group, αυστραλιανο, big, δημητρης, δικαιωματα, goldman sachs, index, νομικου, πληροφοριες, πωληση, ρηγα φεραιου, sachs, σημαίνει, σχοινας, τραπεζα, θελω να, θεσεις, motor, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
Ρηγάς Χρήστος Στυλιανίδης, ΠτΔ, Θοδωρή Καλαντώνη, Guys, Room,rigas christos stylianidis, ptd, thodori kalantoni, Guys, Room