Ο Κοστολάνι και η Lamda, τι ψάχνουν πρώην τραπεζίτες στα ΔΣ των εμπορικών ομίλων, τι ζήτησαν Γεράρδος, Φέσσας και Γερμανός και το μυστικό του ξενοδοχείου President

Έφυγε ο ξένος επενδυτής 

«Oι αγορές είναι δύσκολες και στα πάντα θέλει υπομονή και επιμονή για να κερδίσεις» έλεγε ο σοφός επενδυτής Αντρέ Κοστολάνι.

Ο André Kostolany (9 Φεβρουαρίου 1906 – 14 Σεπτεμβρίου 1999) ήταν expert των αγορών και μεγάλος bon vivant.

Έτσι λοιπόν για όσους έχουν τοποθετήσει τα κεφάλαιά τους στη Lamda Development ΛΑΜΔΑ 2,86% 7,54#ifrm129{opacity: 0;transition: opacity 0.5s linear;width:0px; height:0px;border: 2px #e2e2e2 solid; }#trig129:hover + #ifrm129,#ifrm129:hover,#trig129:active

+ #ifrm129,#ifrm129:active{opacity: 1;transition: opacity 0.5s linear;width:300px; height:359px;position: absolute;bottom: 19px;left: 0px; z-index: 100;} και έχουν υπομονή υπάρχει ένα καλό νέο.

Ο ξένος που ήταν επίμονος πωλητής τις τελευταίες εβδομάδες αποεπένδυσε, μόλις προχθές, τελείως.

Χθες ήταν επί της ουσίας μια πολύ καλή ημέρα για την Lamda, καθώς έκλεισε με κέρδη 2,86% στα 7,54 ευρώ.

Εντυπωσιακός ο όγκος των συναλλαγών στα 1,8 εκατ. μετοχές.

Όταν θέλεις να μεγαλώσεις, πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι…

Ξαφνικά ενέσκηψε νέα μόδα. Στα διοικητικά συμβούλια των μεγάλων εμπορικών ομίλων συμμετέχουν πλέον πρώην τραπεζίτες και στελέχη με μεγάλη -διεθνή- επενδυτική εμπειρία.

Η πρώτη σκέψη -σωστά- πήγε στην ανάγκη για καλή εταιρική διακυβέρνηση.

Η δεύτερη σκέψη, ωστόσο, είναι πιο περίπλοκη, ίσως και περισσότερο κοντά στην αλήθεια:

Ο Γιώργος Γεράρδος, ο Θεόδωρος Φέσσας, ο Πάνος Γερμανός και μερικοί ακόμη που δεν θέλουν να τους κατονομάσουμε -εξαιρετικά πετυχημένοι στον κλάδο τους- επιχειρηματίες έχουν καταλάβει την ανάγκη της μεγάλης και υγιούς διασποράς των μετοχών τους.

Η συγκέντρωση των μετοχών σε λίγα χέρια είναι καλή και χρήσιμη, στις δύσκολες εποχές και περιόδους, όταν όμως θέλεις να μεγαλώσεις πολύ και να εκμεταλλευτείς το ανοδικό κύμα των αγορών, πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι τα κέρδη σου.

Αναθέτεις λοιπόν σε έμπειρους τραπεζίτες όχι μόνο να τοποθετήσουν πακέτα μετοχών σε ισχυρά διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια αλλά -κυρίως- να φροντίσουν αυτή η διασπορά των μετοχών να έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα, δηλαδή να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα του εξωτερικού που μπορούν να διευρύνουν τους ορίζοντες και να βελτιώσουν την κερδοφορία.

Η παρουσία των τραπεζιτών στα διοικητικά συμβούλια τούς επιτρέπει να ενεργοποιήσουν τις γνώσεις και τις επαφές τους για τα επόμενα μεγάλα -και χρηματιστηριακά- deals…

Τα μυστήρια του President και η οικογένεια Κεφάλα…

Πριν από μερικούς μήνες, η αγορά βοούσε ότι υπήρχε πρόταση εξαγοράς του ξενοδοχείου President από ξένο επενδυτικό τουριστικό όμιλο.

Το προσφερόμενο τίμημα -έλεγαν οι φήμες- έφτανε τα 100 εκατ. ευρώ.

Μετά τις φήμες, ήρθε η σιωπή.

Μετά την σιωπή ήρθε η είδηση: Η οικογένεια Κεφάλα, συγκεντρώνοντας το 93% των μετοχών της εταιρείας ΓΕΚΕ, οδεύει προς αποχώρηση από το Χρηματιστήριο.

Η κυρία Δωροθέα Κεφάλα προχωρά στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΓΕΚΕ που δεν κατέχει, με το προσφερόμενο αντάλλαγμα να ανέρχεται στα 5,75 ευρώ.

Με απλά λόγια, η οικογένεια Κεφάλα θέλει να πάρει τις μετοχές από τους μικρομετόχους σε τίμημα που υπολείπεται αρκετά της -φημολογούμενης- τιμής εξαγοράς.

Μόλις συγκεντρώσουν όλες τις μετοχές και αποσύρουν την μετοχή από το Χρηματιστήριο, η εξαγορά του President θα είναι απλούστερη, ευκολότερη, με λιγότερες διαδικασίες και περισσότερα κέρδη για τους μεγαλομετόχους…

Φτωχαίνει η κεφαλαιαγορά…

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το Χρηματιστήριο αδειάζει από εταιρείες ενώ από νέες εισόδους έχουμε μόνο την Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά.

Εκτός ταμπλό οι Euromedica, Ναυτεμπορική, Νεώριο (που ήταν για πολύ καιρό σε αναστολή),  Τσουκαρίδης, Forthnet και η Newsphone (με την επίσης απαράδεκτη και προκλητικά ασύμφορη για τους μικρομετόχους αποτίμηση).

Εκεί στη Λεωφόρο Αθηνών όλοι καλά; Ανεβαίνει το Χρηματιστήριο για τους λίγους και εμείς χαιρόμαστε; Σε υψηλά 17 μηνών βρέθηκε ο Γενικός Δείκτης. Στα 65 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Με λιγότερες μετοχές…

Στην Φρανκφούρτη οι Ιέρακες έχασαν το πρώτο ματς, αλλά καραδοκούν…

Διέλυσε κάθε φόβο και αμφιβολία χθες η Christine Lagarde.

Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Γαλλίδα, μιλώντας σε άψογα Αγγλικά, διαβεβαίωσε ότι αγνοεί τις κραυγές «αγωνίας» της γερμανικής και της ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας και θα συνεχίσει να παρέχει άφθονη και φτηνή ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι καθαρές αγορές ομολόγων της ΕΚΤ θα συνεχιστούν με μηνιαίο ρυθμό 20 δισ. ευρώ τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022 και μέχρι της εξαντλήσεως του πακέτου των 1,85 τρισ. ευρώ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι θιασώτες της θεωρίας της «πανδημίας χρέους» που θα πνίξει την Ευρώπη στον πληθωρισμό, θα σταματήσουν να πιέζουν για γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων και ξαφνικό πάγωμα των αγορών ομολόγων. Έχασαν την μάχη αλλά συνεχίζουν τον πόλεμο…

Η ατυχία του Λευτέρη Αυγενάκη και του Πανιωνίου…

Τον… ματιάσαμε… τον πολιτικό και τελικά ζημιώσαμε τον Πανιώνιο…

Πάνω που σας λέγαμε πόσο δημοφιλής είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Νέα Σμύρνη, εξαιτίας της… φωτογραφικής διάταξης διαγραφής χρεών που κατέθεσε στη Βουλή, κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου ξύπνησαν, διάβασαν και… αποφάσισαν ξαφνικά να αποσυρθεί η περιβόητη τροπολογία για την μεταφορά των χρεών στα φυσικά πρόσωπα.

Η τροπολογία αφορούσε την μεταβίβαση των χρεών των ποδοσφαιρικών ομάδων προς το Δημόσιο στα φυσικά πρόσωπα και κατόπιν την «κατ’ εξαίρεση» διαγραφή «των χρεών προς τρίτους (πλην αθλητών) των ομάδων που υποβιβάστηκαν από 1/4/2020 μέχρι 31/12/2020», δηλαδή τα χρέη του Πανιωνίου.

Μετά από αυτή την δραματική εξέλιξη, ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες του Πανιωνίου να επιστρέψει κάποια στιγμή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Τα χρέη του προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 8 εκατ. ευρώ και θα τον ακολουθούν όταν θα επιστρέψει ως ΠΑΕ. Με  αυτό το χρέος δεν θα μπορεί να αγωνιστεί ούτε στην Super League 2.

Το NAT απέκτησε… WI-FI…

Η ατυχία του να είσαι Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου και να μην μπορείς να στείλεις ούτε ένα email στους συνεργάτες σου…

Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, μετά από μια πετυχημένη θητεία -στις ευθύνες που ανέλαβε- στον ΕΦΚΑ, ανέλαβε τη διοίκηση του ΝΑΤ.

Αφού κάθισε στο γραφείο του, αποφάσισε να στείλει ένα email στο προσωπικό… Τότε διαπίστωσε ότι πίσω από τα γκρίζα σκοτεινά γραφεία και τους ατέλειωτους διαδρόμους με τους χιλιάδες στοιβαγμένους φακέλους, δεν υπήρχε ούτε ένας αξιόλογος υπολογιστής, σημερινής τεχνολογίας, όχι του περασμένου αιώνα…

Ξεκίνησε λοιπόν την προσπάθειά του από το αυτονόητο: Για να μπορούμε να επικοινωνούμε πρέπει να έχουμε υπολογιστή και Wi-Fi. Από την περασμένη Δευτέρα το πρωί, το Internet έφτασε και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 1, στον Πειραιά!

Το ΝΑΤ απέκτησε Wi-Fi! Αποκτά και σύγχρονους υπολογιστές.

Όπως λέει και ο κ. Τσαγκαρόπουλος: «Οι υπηρεσίες και οι συναλλασσόμενοι με το ΝΑΤ θα έχουν πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω wifi spot που θα είναι στη διάθεσή τους στον χώρο αναμονής του ΝΑΤ, προκειμένου να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση τους. Βήμα προς το αυτονόητο θα πει κάποιος… Θα απαντήσω άλμα προς τη λογική, αλλά με ιδιαίτερο συμβολισμό για τη νέα σελίδα του φορέα μας».

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
president, γερμανος, μυστικο, president, super league, expert, νέα, γεκε, real, euromedica, forthnet, αθηνα, τραπεζες, ΕΚΤ, σημαίνει, βουλη, χρεος, super, league, nat, email, εφκα, νατ, wifi, προσφορες, υφίσταται, κινηση στους δρομους, χρηματιστηριο, καθαρα δευτερα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, real news, γραφειο υπολογιστη, super league, βημα, θητεια, μοδα, ναυτεμπορικη, νατ, ογκος, οικονομια, ονοματα, οριζοντες, σμυρνη, φημες, email, euromedica, real, αγορα, αυξηση, απλα, ατυχια, εβδομαδες, γεκε, γραφεια, δευτερα, δημοσιο, διοικηση, διαδικτυο, ευρω, υπαρχει, εξελιξη, εξυπηρετηση, επενδυτης, εποχες, ευθυνη, ευρωπη, εφυγε, υπηρεσιες, υπομονη, υπολογιστες, υφίσταται, κυμα, κυρια, λογια, μαξιμου, μηνες, μπορεις, μυστηρια, νεα σμυρνη, νεωριο, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, πρωι, συγκεντρωση, σιωπη, φυσικα, φρανκφουρτη, κωνσταντινος, αγορες, super, γνωσεις, ιδιαιτερο, index, ξενος, league, nat, πληροφοριες, πωληση, σημαίνει, wifi, χερια
Τυχαία Θέματα