Νόστιμα και γρήγορα: Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και τόνο

10:25 5/6/2019 - Πηγή: Mononews

Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα. Εύκολη, υγιεινή και γρήγορη συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα τόνου, ελαφριά και πεντανόστιμη! Όλα έτοιμα μέσα σε ένα 20λεπτο και κανένας μακαρονάς δεν θα μπορέσει να πει «όχι»!

Υλικά Συνταγής1 συσκευασία σπαγγέτι χωρίς γλουτένη1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη12 ντοματίνια κομμένα στη μέση (βελανίδια)1 ντομάτα τριμμένη2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες4 κ.σ. ελαιόλαδο250 γραμ. φρέσκα ψιλά φασολάκια1/2 φλ. ελιές φιλέτο1 συσκευασία τόνος σε νερό2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος1 κ.σ. κάπαρη ψιλήλίγο αγουρέλαιοαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση

Για

τα μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα, ζεματίζουμε πρώτα τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και τα ζεματισμένα φασολάκια. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές, ανακατεύουμε και βράζουμε για 8 λεπτά.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα με τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

The post Νόστιμα και γρήγορα: Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και τόνο appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα