Νικόλας Μαρτίνος: Η Thenamaris ενισχύει τον στόλο της με δύο νεότευκτα τάνκερ

15:56 9/4/2024 - Πηγή: Mononews

Με την εξαγορά δύο νεότευκτων τάνκερ συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές την ναυτιλιακή Thenamaris συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου.

Σύμφωνα με την Xclusiv Shipbrokers η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά δύο MR2 τάνκερ που βρίσκονται υπό κατασκευή στο κινεζικό ναυπηγείο Jiangsu New Yangzi.

Τα πλοία (hull 1515 και hull 1516) θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και αναμένεται να παραδοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2025. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 53 εκατ. δολάρια έκαστο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το tradewinds,

δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο πωλητής των δεξαμενόπλοιων, καθώς σύμφωνα με την S&P Global Market το όνομα της εταιρείας που τα είχε παραγγείλει δεν είναι γνωστό.

Σύμφωνα με την Clarksons, ανήκαν στην Evalend Shipping του Κρίτωνα Λεντούδη, που είχε υπογράψει την σχετική συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2022.

Άλλες πηγές συνδέουν τα πλοία με την Scorpio Group, η οποία επίσης, σύμφωνα με την Clarksons είχε κάνει μία ίδια παραγγελία στο συγκεκριμένο ναυπηγείο.

Στην ιστοδελίδα της η Thenamaris αναφέρει ότι έχει υπό κατασκευή οκτώ δεξαμενόπλοια χωρητικότητας 115,000 και 114,000 dwt τα οποία θα παραλάβει το 2025.

Παράλληλα, στο ναυπηγικό της πρόγραμμα περιλαμβάνονται και τέσσερα bulkers χωρητικότητας 63,100 dwt. Η παράδοση των τριών εξ αυτών έχει προγραμματιστεί για το τρέχον έτος, ενώ το τελευταίο θα το παραλάβει το 2025.

Η ναυτιλιακή πραγματοποιεί κινήσεις ανανέωσης του στόλου της, ενώ τον περασμένο μήνα προχώρησε σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές στην εξαγορά τεσσάρων bulkers που ανήκαν στην Polaris Shipping της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για τα χωρητικότητας 209,500 dwt Solar Pride και Solar Quantum, κατασκευής 2020 και τα χωρητικότητας 208,900 dwt Solar Nova και Solar Oak (κατασκευής 2021), που πουλήθηκαν στην ελληνική ναυτιλιακή στην συνολική τιμή των 262 εκατ. δολαρίων.

Η Thenamaris κατά τις πληροφορίες, θα παραλάβει τα πλοία μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 2024.

Η εταιρεία διαθέτει διαφοροποιημένο, μοντέρνο στόλο με 86 πλοία, εκ των οποίων 48 τάνκερ, 21 bulkers, 2 containerships, 8 LNG carriers και 7 LPG carriers.

Διαβάστε ακόμη:

Ο «τυφώνας» Γιώργος Οικονόμου χτυπά την Genco: Ζητά την καρατόμηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου

Norwegian Cruise Line: Ναυπηγεί 8 κρουαζιερόπλοια στη Fincantieri και τέρμιναλ σε ιδιόκτητο νησί

Ενισχύεται και επεκτείνεται η Stena Line με την αγορά του ποσοστού και των δύο πλοίων από την Attica Group

Keywords
Τυχαία Θέματα