Νέο πλήγμα για τη Folli Follie: Δεσμεύθηκαν οι μετοχές που έχει στη Dufry

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie.

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση των μετοχών που κατείχε η εταιρεία στη Dufry. Πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο, το μόνο άμεσα ρευστοποιήσιμο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία εξυγίανσης και της προωθούμενης συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

Ειδικότερα, δεσμεύονται  οι

804.728 μετοχές Dufry, οι οποίες ανήκουν στη Folli Follie από την περίοδο της πώλησης των ΚΑΕ στη Durfy το 2013. Οι μετοχές  παρέμεναν δεσμευμένες επί 5ετία και επρόκειτο να απελευθερωθούν εφόσον η ΚΑΕ επιτύγχανε συγκεκριμένους στόχους κερδών EBITDA. Η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρείας πραγματοποιούσε διαπραγμάτευση με την Dufry για την απελευθέρωση των μετοχών που κατέχει η FF, έχοντας μάλιστα κατά πληροφορίες φτάσει στο τελικό στάδιο συμφωνίας.

Η αξία των μετοχών υπολογίζεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η Folli Follie έχει στο ενεργητικό της 930.461 μετοχές της πολυεθνικής εταιρείας Dufry AG, εκ των οποίων οι 125.733 μετοχές κυριότητας της Strenaby Finance Ltd είναι ενεχυριασμένες για δάνειο χωρίς δυνατότητα αναγωγής. Οι υπόλοιπες 804.728 μετοχές είναι υπό μεσεγγύηση, εκ των οποίων οι 603.543 αποτελούν αντικείμενο μιας εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την Dufry AG.

Η προκαταρκτική συμφωνία εξυγίανσης ομολογιούχων –Folli Follie προβλέπει ότι το ποσό που θα εισπραχθεί από τη ρευστοποίηση των αποδεσμευμένων μετοχών, θα κατευθυνθεί κατά 35 εκατ. ευρώ στη νέα εταιρία (OpsCo, η οποία θα ελέγχεται κατά 51% από τους σημερινούς βασικούς μετόχους και κατά 49% από τους ομολογιούχους) και τα υπόλοιπα στην υπό εκκαθάριση εταιρεία AssetCo.

Keywords
Τυχαία Θέματα