Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ως εκ τούτου αναβάλλεται η προγραμματισμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα, μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα ελληνικά ομόλογα εντάσσονται στο νέο

πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα, έχει τον τίτλο Pandemic Emergency Purchase Programme και είναι ύψους 750 δισ. ευρώ, τα οποία θα δαπανηθούν εντός του 2020.

Στην ανακοίνωση της ΕΚΤ γίνεται ειδική αναφορά στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν θα ισχύσουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας που ισχύουν για τους ελληνικούς τίτλους, οι οποίοι όπως είναι γνωστό δεν ανήκουν σε επιλέξιμη επενδυτική βαθμίδα.

Έτσι τα ελληνικά ομόλογα θα είναι αποδεκτά για το Pandemic Emergency Purchase Programme.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα επετεύχθη χάρη στην παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού γνώριζαν μόνο ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα