Νέο limit down στα futures της Wall Street – Στο… κόκκινο και η Ασία

Πτωτικά κινούνται τα αμερικανικά futures, με τους επενδυτές να καταγράφουν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τα αυστηρότερα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της.

Σε πτωτική τροχιά και το δολάριο, την ώρα που ενισχύονται γεν και ελβετικό φράγκο.

Τα futures του δείκτη S&P 500 χτύπησαν ξανά limit down, δείχνοντας πτώση 5%, μετά την υποχώρηση που σημείωσε ο δείκτης την Παρασκευή, όταν και έχασε πάνω από 4%.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έδειχναν και τα συμβόλαια για τους ασιατικούς

δείκτες.

Την ίδια ώρα, οι προβλέψεις που διατυπώνονται σκιαγραφούν ζοφερή εικόνα για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σεντ Λιούις, James Bullard, προέβλεψε πως η ανεργία στις ΗΠΑ μπορεί να εκτιναχθεί ακόμη και στο 30% στο δεύτερο τρίμηνο λόγω της εκτεταμένης αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι αγορές περιμένουν παγκόσμια ύφεση, ανέφεραν σε ενημερωτικό σημείωμά τους δύο υπεύθυνοι στρατηγικής της Goldman Sachs την Κυριακή, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα για τη σφοδρότητα και τη διάρκεια του πλήγματος από τον κορονοϊό στην παγκόσμια οικονομία παραμένει μεγάλη.

Την ίδια στιγμή, οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προβλέπουν πτώση ρεκόρ για το αμερικανικό ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, της τάξης του 30,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα