Νέα Υόρκη: 778 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, ανησυχία για τους θανάτους στους οίκους ευγηρίας

Νέα μεγάλη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των νέων θυμάτων του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη, καθώς μετά τους 671 νεκρούς που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (για τους θανάτους της Κυριακής), ο αριθμός τους ανέβηκε μια μέρα αργότερα στους 671 (στοιχεία της Δευτέρας).

Πρόκειται για τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα από την έναρξη της πανδημίας.  Πλέον, το σύνολο των νεκρών στην πολιτεία ανέρχεται στους 10.834.

Σύμφωνα πάντως με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Άντριοο Κουόμομ φαίνεται ότι έχουμε φτάσει

στην κορύφωση της καμπύλης, τονίζοντας πως φαίνεται να καταγράφεται επιβράδυνση.

«Αυτός είναι για μένα ο πιο οδυνηρός αριθμός και είναι ο πιο οδυνηρός αριθμός κάθε μέρα», δήλωσε ο Κουόμο. «Αυτοί οι Νεοϋορκέζοι βρίσκονται στη σκέψη μας και στις προσευχές μας. Αν κοιτάξετε τις τελευταίες ημέρες τον αριθμό των ζωών που έχουν χαθεί, φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση. Δόξα τω Θεώ μπορούμε να ελέγξουμε την εξάπλωση».

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί ο  αριθμός των θανάτων στους οίκους ευγηρίας, όπου τη Δευτέρα καταγράφηκαν 133 θάνατοι, με το ποσοστό των θανάτων εκεί να αυξάνεται σε σχέση με τα νοσοκομεία.

Παράλληλα, 1.600 ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο, ενώ τα κρούσματα στο σύνολο της πολιτείας έχουν ξεπεράσει πλέον τις 195.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα