Νέα πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, μεγάλη φωτιά και στην Αχαΐα

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Σαμοθράκη. Η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή της Καμαριώτισσας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ για τη φωτιά έχει κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά καίει σε ξερά χόρτα, κοντά σε καλλιέργειες. Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα ΟΤΑ.

#Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα ΟΤΑ.

Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2019

Στο νησί βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες τουρίστες, καθώς δύο πλοία που εξυπηρετούν το νησί έχουν παρουσιάσει μηχανικά προβλήματα ενώ το πλοίο AZORES EXPRESS που κλήθηκε να βοηθήσει δεν μπόρεσε να προσφέρει λύση λόγω της ελλιπής εγκατάστασης του λιμανιού της Καμαριώτισσας .

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Πυρκαγιά και στην Αχαΐα 

Την ίδια ώρα, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Μετόχι Λαρισσαίου Αχαΐας με συνέπεια να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το patrastimes μεγάλη δύναμη πυροσβεστών σπεύδει αυτή την ώρα στην περιοχή. Οι άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί.

Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 22 πυροσβέστες, 1 μηχάνημα έργου, 5 υδροφόρες ΟΤΑ και Περιφέρειας.

The post Νέα πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, μεγάλη φωτιά και στην Αχαΐα appeared first on mononews.

Keywords
Αναζητήσεις
σαμοθρακη φωτια
Τυχαία Θέματα