Μυθική Σάκκαρη στα ημιτελικά του US Open για πρώτη φορά

09:23 9/9/2021 - Πηγή: Mononews

Με μια απίθανη εμφάνιση τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Καρολίνα Πλίσκοβα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του US Open.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλό της, αφού «καθάρισε» το παιχνίδι στα δύο σετ (6-4, 6-4) και άφησε πίσω την Τσέχα τενίστρια.

Μάλιστα,

χαρακτηριστικό της υπεροχής της Σάκκαρη είναι το γεγονός ότι πέτυχε 22 διαδοχικούς πόντους στο τελευταίο γκέιμ του πρώτου σετ!

Στην επόμενη φάση του US Open, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την μόλις 18 ετών Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου. Το ματς θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος 4.00 το πρωί.

Ο αγώνας θα κρίνει την πρόκριση της Σάκκαρη στον μεγάλο τελικό του διακεκριμένου αμερικανικού τουρνουά.

Συνεχίζει να γράφει ιστορία!

Η Μαρία Σάκκαρη επικρατεί της Karolina Pliskova και προκρίνεται για 2η φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός #GrandSlam!

#USopen | @mariasakkari | https://t.co/Kk6yjfxGqM pic.twitter.com/adFb82NFQT

Eurosport Greece (@EurosportGR) September 9, 2021

Ξεπέρασε τη Δανηιλίδου η Σάκκαρη

Οι δύο σπουδαίες τελευταίες νίκες της 26χρονης πρωταθλήτριας την ανέβασαν στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας την σπουδαία Λένα Δανηιλίδου, η οποία είχε φτάσει μέχρι την 14η κατά τη διάρκεια της καριέρας της!

Αν νικήσει και την Βρετανίδα Έμα Ραντουκάνου και προκριθεί στον τελικό, τότε θα περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα της στην πρώτη 10άδα (θα γίνει νούμερο 10), ενώ αν κατακτήσει και το τουρνουά, θα φτάσει στο νούμερο 4!

Congratulations Maria!!You wrote a history!!#USOpen #Sakkari #Σακκαρη https://t.co/NkRRonWCL4

— GiotaTs (@giotini77) September 9, 2021

Μετά από αυτή την πρόκριση η Μαρία Σάκκαρη θα λάβει 675 χιλιάδες δολάρια, ενώ αν φτάσει στον τελικό θα καρπωθεί 1.250.000 δολάρια. Η κατάκτηση, δε, του τίτλου στο Flushing Meadows θα την κάνει πλουσιότερη κατά 2.500.000 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Μαρία προκρίνεται στα ημιτελικά του US Open και η δεύτερη φορά που βρίσκεται στην τετράδα ενός σημαντικού τουρνουά, μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του φετινού Ρολάν Γκαρός.

Un. Be. Lievable.

Maria Sakkari wins one of the wildest matches in #USOpen history to reach the quarterfinals! pic.twitter.com/mzP0AVSSjS

US Open Tennis (@usopen) September 7, 2021

Δείτε βίντεο:Διαβάστε επίσης:

Ιστορική νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη – Στις 8 του US Open (video)

Ελένη Μενεγάκη: Δυναμικό comeback στο MEGA με την πιο κεφάτη παρέα

Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα