Μυλωνάς: Η Εθνική Τράπεζα δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου – Στόχος τα 490 εκατ. ευρώ οργανικής κερδοφορίας το 2022

Η Εθνική Τράπεζα δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, στόχος μας είναι να δώσουμε σύντομα μέρισμα στους μετόχους τόνισε πριν από λίγο ο κ. Παύλος Μυλωνάς, CEO της ΕΤΕ, μιλώντας στην διαδικτυακή γενική συνέλευση των μετόχων, και υπογράμμισε τη θετική επίδραση που έχει το πρόγραμμα μετασχηματισμού στους κεφαλαιακούς δείκτες της Εθνικής.

Όπως

είπε, τα 330 εκατ. ευρώ οργανικής κερδοφορίας του 2020, αποτυπώνουν αυτήν την προσπάθεια και στόχος είναι τα 490 εκατ. ευρώ το 2022 (από 110 εκατ. ευρώ οργανικά κέρδη το 2018).

Ο κ. Μυλωνάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο project Frontier, την τιτλοποίηση των 6 δισ. ευρώ (που στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από στεγαστικά δάνεια με εξασφαλίσεις) λέγοντας ότι συνέβαλε στην δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και τόνισε ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο επενδυτή –τη doValue που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες βδομάδες.

Ο κ. Μυλωνάς χαρακτήρισε το πρόγραμμα μετασχηματισμού «κινητήριο δύναμη» της ΕΤΕ στην πορεία της προς την αλλαγή.

Όπως είπε στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 από τους ανθρώπους μας, ένα θερμοκήπιο ηγετών της επόμενης μέρας.

Και αναφέρθηκε στις 45 δράσεις και 110 υποδράσεις του μετασχηματισμού που συμβάλλει:

• Στον περιορισμό του κόστους (αξιοποίηση κτιρίων της ΕΤΕ, 2.000 αποχωρήσεις με εθελούσιες την τελευταία τριετία).

• Στη διεύρυνση των πηγών εσόδων (ψηφιακές υπηρεσίες, βελτίωση εικόνας καταστημάτων, σταυροειδείς πωλήσεις)

• Στη βελτίωση της τεχνολογικής υποδομής

• Στη βελτίωση της διαχείρισης κινδύνων, ελέγχων, διαφάνειας και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Η Ελλάδα τόνισε ο κ. Μυλωνάς βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται κάθε 20 χρόνια. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Οι τράπεζες στην προσπάεθια αυτή, συνέχισε, έχουν καθοριστικό ρόλο, ως πολύτιμοι σύμβουλοι των πελάτων τους και στην επιλογή των κατάλληλων έργων.

Το όραμα μας είναι να γίνει η Εθνική Τράπεζα, η τράπεζα πρώτης επιλογής που στηρίζει την ανάπτυξη και έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Που δίνει αξία στους μετόχους της.

Ο κ. Μυλωνάς ευχαρίστησε τον κ. Κώστα Μιχαηλίδη, εμπνευστή του προγράμματος μετασχηματισμού.

«Θέλουμε», είπε ο κ. Μυλωνάς, «η Εθνική να χαρακτηρίζεται από ξεκάθαρες αξίες και αξιοπιστία». Και συμπλήρωσε πως στην Εθνική «έχουμε ένα εσωτερικό συμβόλαιο που είναι η πυξίδα μας. Μία ανθρωποκεντρική τράπεζα που στηρίζει απλά και μεθοδικά το μέλλον των πελατών της. Το μεγαλύτερο κληροδότημα που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας είναι μία μεγάλη τράπεζα».

Τέλος ο κ. Μυλωνάς καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο της Εθνικής, κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Διαβάστε ακόμη:4 σε 1 το νέο μοντέλο για τα τραπεζικά καταστήματαΝέα απάτη με τραπεζικές κάρτες – Τι να προσέξετεEθνική Τράπεζα για μικρομεσαίες: Η συμμετοχή στο Ταμείο Ανάκαμψης θα κρίνει τους νικητές του αύριο

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα