Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα πλήξει τους ανεμβολίαστους

Θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα και στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να την καθυστερήσουμε στην χώρα μας, τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε: «Το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι

τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της Ε.Ε και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων».

Τόνισε ότι το 4ο αυτό κύμα κορονοιού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις .

Μάλιστα σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ τόνισε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους.

Υπογράμμισε πως τώρα στόχος στην χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή την στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει που είναι τα προβλήματα σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές έτσι ώστε με ειδικές παρεμβάσεις να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα