Επίθεση στη Μόσχα: Σκοτώθηκε αστυνομικός – Πέντε τραυματίες

Συναγερμός σήμανε στη ρωσική πρωτεύουσα έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης. Όπως μεταδίδει το Sputnik επικαλούμενο τοπικά μέσα, άγνωστος άνοιξε πυρ με καλάζνικοφ εναντίον πλήθους, με αποτέλεσμα έναν τουλάχιστον νεκρό και πέντε τραυματίες.

Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη ενώ η εφημερίδα Izvestia κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Σύμφωνα με την FSB,

ο δράστης έδρασε μόνος του και εξουδετερώθηκε από τις αρχές ενώ τα στοιχεία του ταυτοποιούνται.

Οι ρωσικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το RT, κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια». Μάλιστα, το πρακτορείο επικαλείται πηγή προσκείμενη στην FSB και μετέδωσε ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν.

Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Νωρίτερα, μία μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στην ίδια περιοχή, ενώ σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται αρκετοί άνθρωποι που μοιάζουν με αστυνομικούς και κρατάνε τουφέκια, να τρέχουν σε παρακείμενο δρόμο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί, ωστόσο πληροφορίες από ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης άνοιξε πυρ κατά του κτηρίου των υπηρεσιών ασφαλείας. Η FSB διέψευσε ότι υπήρχαν πολλοί δράστες, πληροφορία που δημοσίευσαν ρωσικά ΜΜΕ, καθώς και ότι ο δράστης εισέβαλε στο κτήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα