Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας: Οι προτεραιότητες για την «επόμενη μέρα»

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό στην Αριστοτέλους και έθεσαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία της χώρας, λαμβάνοντας κυβερνητικές κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό για την επόμενη μέρα.

Όπως διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να λάβει μία

σειρά από δράσεις, των οποίων το «αποτύπωμα» θα γίνει άμεσα ορατό στους πολίτες.

Βασική προτεραιότητα, αποτελεί η εξάλειψη του  φαινομένου με τις «ουρές» στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ καθώς και της μεγάλης αναμονής στις ακτινοθεραπείες για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται, επίσης, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ «φλέγον» είναι και το ζήτημα της έλλειψης νοσηλευτών στις δημόσιες δομές.

Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Επικρατείας, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης, διήρκεσε για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.

Το υπουργείο Υγείας είναι το τρίτο κατά σειρά υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας ότι η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης.

Οι προτεραιότητες που έθεσαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του θα ανακοινωθούν αναλυτικά στις προγραμματικές δηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο.

The post Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας: Οι προτεραιότητες για την «επόμενη μέρα» appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα