Μητσοτάκης για άσυλο: Η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της

13:40 8/8/2019 - Πηγή: Mononews

Να ξεφύγουμε από τις αυταπάτες και την διαπίστωση μετά από χρόνια ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καταδικασμένα. Η πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει. Η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της και να

μπορεί να τα κρατήσει κοντά της» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δεν θέλουμε αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, θέλουμε να απαλλαγούμε από τους κουκουλοφόρους μέσα στα πανεπιστήμια, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε το παράδειγμα έναν πρωτοετή φοιτητή στην Αθήνα, ο οποίος φτάνει στο πανεπιστήμιο γεμάτος δέος και αντικρίζει μια πολύ ζοφερή κατάσταση. «Θα αισθανθεί αμήχανα βλέποντας αγνώστους να μπαίνουν στις αίθουσες, την βιβλιοθήκη και την γραμματεία κλειστή γιατί οι υπάλληλοι φοβήθηκαν και μια ανακοίνωση που θα λέει ότι τα μαθήματα μεταφέρονται. Μέσα στους βρώμικους διαδρόμους θα αναρωτηθεί αν όποιος θέλει μπορεί να γράφει στους τοίχους. θα αγανακτήσει όταν δει λουκέτο και στο εργαστήριο.

» Με τον καιρό θα συμβιβαστεί. Μέχρι να φτάσει στο πτυχίο του θα έχει δει αίθουσες υπό κατάληψη, ναρκωτικά από χέρι σε χέρι, υπόγεια γεμάτες μολότοφ και κουκούλες, το προσωπικό να βάφει ξανά και ξανά μάταια τους τοίχους, τους καθηγητές να βρίζονται, ακόμη και να χτίζονται μέσα στο γραφείο τους».

Ασυνείδητα θα συμβιβαστεί ότι αυτή είναι η πραγματικότητα του ελληνικού πανεπιστημίου, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι αν ο ίδιος φοιτητής συνεχίσει σπουδές στο εξωτερικό, εκεί θα βιώσει την μεγαλύτερη απογοήτευση και ντροπή, γιατί τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά, οι φοιτητές και οι καθηγητές θα εργάζονται απερίσπαστοι. «Εκεί ο περιθωριακός είναι στο περιθώριο, ενώ εδώ είναι στο κέντρο της φοιτητικής ζωής» είπε.

Μια τομή προς την κατεύθυνση να σπουδάζουν καλύτερα τα παιδιά μας στην Ελλάδα είναι και αυτή η μεταρρύθμιση για το άσυλο, που υπηρετεί την ακαδημαϊκή ελευθερία και την απρόσκοπτη διακίνηση ιδεών.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές πρακτικές μαφιόζων και πολιτικών μπράβων: «Δεν θέλουμε αστυνόμους στα πανεπιστήμια, αλλά να διώξουμε τους κουκουλοφόρους που αστυνομεύουν τους φοιτητές. Όσοι φορούν στολή και εθνόσημο είναι όργανα της Δημοκρατίας και λογοδοτούν σε αυτή» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε πως όσοι φοράνε κουκούλες υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση»

Η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση προστατεύει τη γνώση, καθώς διάφορες μικρο-ομάδες διαλύουν μαθήματα, την έρευνα, αφού δεν μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα ένα συνέδριο αν διαφωνούν «μπαχαλάκηδες», τον πολιτισμό γιατί πολλά κτήρια είναι μνημεία και τους πολίτες, γιατί οι βανδαλισμοί κοστίζουν.

«Είναι λάθος η Πολιτεία να συμβιβάζεται» συνέχισε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «ανοχή στην παραβατικότητα». «Επί δικών σας ημερών (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) παραδόθηκε η δημόσια ζωή σε αυτούς που έκαιγαν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «εκπροσωπεί την οπισθοδρόμηση, ενώ εμείς διεκδικούμε με πείσμα την πραγματική πρόοδο». Σημείωσε δε πως στην Ελλάδα υπάρχει Δημοκρατία που δεν επιτρέπει στους λίγους να καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών.

The post Μητσοτάκης για άσυλο: Η Ελλάδα μπορεί να σπουδάζει καλύτερα τα παιδιά της appeared first on mononews.

Keywords
Τυχαία Θέματα