Μιχάλης Κασιμιώτης (Hewlett Packard): Τεχνολογία ως υπηρεσία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου

Την πρόταση στο Ελληνικό Δημόσιο να ενταχθεί το μοντέλο τεχνολογία ως υπηρεσία, στις προκηρύξεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, έχει κάνει η Hewlett Packard Enterprise προκειμένου να επιταχύνει και να κάνει πιο αποδοτικό και γρήγορο τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

“Ειδικά για το Δημόσιο το μοντέλο παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών, μπορεί να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ξεπερνώντας ελλείψεις και προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, όπως την έλλειψη προσωπικού. Πολλές φορές η έλλειψη

προσωπικού δημιουργεί πρόβλημα στο Δημόσιο στο να παραλάβει ένα έργο. Αυτή λοιπόν η λειτουργία του utility δίνει τη δυνατότητα το προσωπικό του Δημοσίου να διαχειρίζεται τη σύμβαση και όχι την ανάπτυξη των υποδομών, θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τη χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Κασιμιώτης  Managing Director της Hewlett Packard Enterprise.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών της Hewlett Packard Enterprise, που ονομάζεται Green Lake έχει επιλεγεί από το αγγλικό Δημόσιο ως μια από τις επιλογές providers που μπορούν να επιλέξουν οι εταιρείες του Δημοσίου. Η Πορτογαλία επίσης έχει το Green Lake ως τρχνολογική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τόνισε ο κ. Μιχάλης Κασιμιώτης Managing Director της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο,  το HPE Greenlake, αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας και είναι η μοναδική Edge to Cloud πλατφόρμα αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Τα έσοδα από την Green Lake , όπως είπε,  τρέχουν  με υψηλό ρυθμό αύξησης κάθε χρόνο ωθώντας την ανάπτυξη των μεγεθών της Hewlett Packard Enterprise στην Ελλάδα. Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι από 2,5-3 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία να φτάσει τα 10-12 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη της Hewlett Packard Enterprise στη Ελλάδα, από 65 εκατ. ευτώ το 2021 αναμένεται να φτάσουν τα 100 εκατ. ευρώ το 2024.

“Η πλατφόρμα Green Lake επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται και να εξάγουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες (insights) από τα δεδομένα τους από το άκρο μέχρι το Data Center και το Cloud. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στους οργανισμούς να εκσυγχρονίσουν όλες τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους, από το άκρο έως το cloud. Με το HPE GreenLake, οι οργανισμοί μπορούν να απελευθερώσουν πολύτιμα δεδομένα τα οποία μέχρι σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε απαρχαιωμένα συστήματα και να τα αξιοποιήσουν στο έπακρο. Η εμπειρία του cloud πλέον ενσωματώνεται στις εφαρμογές και τα δεδομένα των οργανισμών, όπου και αν αυτά βρίσκονται, επιτρέποντας τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας και ελέγχου. Και, φυσικά, η πλατφόρμα δίνει στους οργανισμούς την ελευθερία να διαλέγουν τους συνεργάτες τους, αφού είναι διαθέσιμη στα online marketplaces πολλών κορυφαίων διανομέων”.

Νέες υπηρεσίες της Hewlett Packard

Η HPE παρουσίασε 12 νέες υπηρεσίες cloud στη δικτύωση, τις υπηρεσίες δεδομένων, τους υπολογιστές υψηλής απόδοσης και τη διαχείριση υπολογιστικών λειτουργιών.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

Το HPE GreenLake for Block Storage, το πρώτο as-a-service Block Storage του κλάδου, το οποίο που παρέχει 100% διαθεσιμότητα δεδομένων ενσωματωμένη εγγυημένα σε λειτουργικό μοντέλο cloud και βοηθά τις επιχειρήσεις να μετασχηματιστούν γρηγορότερα και προσφέρει την ευέλικτη δυνατότητα self-service σε κρίσιμες για την επιχείρηση εφαρμογές.Το Enhanced HPE Backup and Recovery Service, ένα as-a-service backup το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να προστατεύσουν αβίαστα τα δεδομένα τους για τις Εικονικές Μηχανές, να αποκτήσουν ταχεία ανάκτηση των εγκαταστάσεών τους και να προσφέρουν μια οικονομικά αποδοτική προσέγγιση για την αποθήκευση μακροπρόθεσμων αντιγράφων ασφαλείας στο δημόσιο cloud.Νέες, ενισχυμένες λύσεις HPE GreenLake για υπολογιστές υψηλών αποδόσεων, οι οποίες καθιστούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία πιο προσιτή σε κάθε επιχείρηση που θέλει να την αποκτήσει, προσθέτοντας νέες, ειδικά κατασκευασμένες δυνατότητες HPC. Οι νέες δυνατότητες αντιμετωπίζουν γρήγορα τα πιο απαιτητικά workloads έντασης υπολογιστικής ισχύος και δεδομένων, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης και επιταχύνοντας τις διαδικασίες εξαγωγής συμπερασμάτων.Το HPE GreenLake for Aruba networking, μέσω του οποίου η HPE, ως κορυφαίος πάροχος που ειδικεύεται στη διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων δικτύωσης συνδεσιμότητας αιχμής, αναπτύσσει λύσεις δικτύου as-a-service (NaaS). Οι νέες υπηρεσίες απλοποιούν τη διαδικασία προμήθειας και ανάπτυξης NaaS και επιτρέπουν στους πελάτες να ευθυγραμμίζουν τις δαπάνες δικτύου με τις ανάγκες χρήσης, διασφαλίζοντας ότι το δίκτυο είναι πάντα έτοιμο να υποστηρίξει τους επιχειρηματικούς στόχους.Το HPE Compute Ops Manager, μια εγγενή κονσόλα διαχείρισης στο cloud για πρόσβαση, παρακολούθηση και διαχείριση servers, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο HPE Discover 2021. Το HPE Compute Ops Manager αυτοματοποιεί εύκολα τη διαχείριση του κύκλου ζωής των υπολογιστών με ασφάλεια στο υπολογιστικό περιβάλλον ενός πελάτη. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για αγορά τον Ιούνιο του 2022.

 

Ένα διευρυμένο οικοσύστημα καινοτομίας: Η HPE χτίζει μια ανοιχτή, επεκτάσιμη πλατφόρμα μαζί με τους συνεργάτες της

Με την πλατφόρμα HPE GreenLake, η HPE προσελκύει ένα ευρύ οικοσύστημα συνεργατών που επιδιώκουν να προσφέρουν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους μέσω αυτής. Πλέον, το HPE GreenLake είναι διαθέσιμο σε περισσότερους από 100.000 συνεργάτες, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να προσφέρουν την εμπειρία cloud στους πελάτες τους.

Ακόμη, με τη νέα συνεργασία της με την Microsoft, η HPE προσφέρει στους οργανισμούς το HPE Greenlake for Microsoft Azure Stack HCI. Πρόκειται για μια πρακτική, εύχρηστη λύση, χάρη στην οποία οι οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση των φόρτων εργασίας τους, μειώνοντας τα κόστη και αυξάνοντας τις επιδόσεις και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων τους, ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιούν το Azure ως υπηρεσία (as-a-Service).

Επιπλέον, η HPE πρόσφατα ανακοίνωσε και μια νέα συμφωνία με την Digital Realty, έναν από τους μεγαλύτερους, παγκόσμιους παρόχους εγκαταστάσεων συντοπισμού, για την ασφαλή φιλοξενία και διαχείριση των cloud υπηρεσιών του HPE GreenLake στις εκσυγχρονισμένες, βιώσιμες εγκαταστάσεις της Digital Realty. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι οργανισμοί επωφελούνται από τον σχεδιασμό έως την υποστήριξη, με προδιαμορφωμένες λύσεις και μία ολοκληρωμένη διαδικασία διαχείρισης υπηρεσιών – επιταχύνοντας την παραγωγή αποτελεσμάτων και καινοτομίας.

Σχετικά με την Hewlett Packard Enterprise (HPE)

Η Hewlett Packard Enterprise είναι η παγκόσμια πλατφόρμα edge-to-cloud-as-a-service που βοηθά τους οργανισμούς να επιταχύνουν τα αποτελέσματά τους ξεκλειδώνοντας αξία από όλα τα δεδομένα τους, παντού. Χτισμένο σε δεκαετίες επαναπροσδιορισμού του μέλλοντος και καινοτομίας για την εξέλιξη του τρόπου που οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται, η HPE προσφέρει μοναδικές, ανοιχτές και έξυπνες τεχνολογικές λύσεις με απρόσκοπτη εμπειρία σε όλα τα cloud και τα άκρα για να βοηθήσει τους πελάτες της να αναπτύξουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και να αυξήσει την επιχειρησιακή απόδοση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.hpe.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα