Μέλη του Κογκρέσο στην… ουρά για ένα αυτόγραφο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο αντίκτυπος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο στην διεθνή εικόνα της χώρας είναι προφανής και πιθανώς να πρόκειται πλέον για κάτι που όλοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους, εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν είναι ότι μετέφερε, μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας, με εξαιρετικό, ξεκάθαρο λόγο και θέσεις, από τη διχοτόμηση της Κύπρου, μέχρι την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την «αυτόματη» υποστήριξή

μας στον ουκρανικό λαό, με συσχετισμούς Ελλάδα – Ουκρανία, Μεσολόγγι – Μαριούπολη, άρα, κατά μια έννοια, και συνειδησιακή η υποστήριξή μας, αλλά κατόρθωσε κάτι πολύ περισσότερο.

Αναφέρθηκε σε «υπενθύμιση αξιών». Η αξία της δημοκρατίας, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, το κράτος δικαίου, η ειρήνη, οι συμμαχίες… Και έθεσε απέναντι σε αυτές τις αρχές, τις αγωνίες όλου του σύγχρονου κόσμου, ανεξαρτήτως μεγεθών: Ο λαϊκισμός και ως αποτέλεσμα ανισοτήτων, η επικίνδυνα χαώδης αναρχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο θυμός του πολίτη και η διαχείριση του θυμού του. Ποιον δεν πονάνε αυτά; «Να επανεφεύρουμε τη δημοκρατία», είπε σε πληθυντικό αριθμό.

Φάνηκε λοιπόν ότι η ομιλία του πρωθυπουργού δεν ήταν απλώς κάτι που έγινε και πέρασε. Το ενθουσιώδες χειροκρότημα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας αποδεικνύει ότι η θέρμη θα έχει συνέχεια και μετά το τέλος της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον.

Χαρακτηριστικά πάντως αναφέρουμε ότι κάποια μέλη του Κογκρέσου, στα οποία είχε διανεμηθεί αντίγραφο της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη του ζητούσαν στο τέλος της συνεδρίασης να υπογράψει, σαν να ζητούν αυτόγραφο!

Διαβάστε επίσης:

Άρθρο παρέμβαση: Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκίνησε το Κογκρέσο – Η πιο θερμή υποδοχή Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον

Πίσω από τις κλειστές πόρτες – Τι συζήτησαν Μητσοτάκης, Πελόζι και Μενέντεζ στο Κογκρέσο

Μητσοτάκης: Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι να γίνει η Ελλάδα το μοντέρνο κράτος, που μας αξίζει

Μητσοτάκης: Εγκωμιαστικά σχόλια μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο – Οι αναρτήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα