Με υψηλή ρευστότητα και χαμηλό χρέος κόντρα στην πανδημία η StealthGas του Χάρη Βαφειά

Υψηλή ρευστότητα χαμηλό χρέος σε σύγκριση με την αξία των πλοίων και κερδοφορία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2020 της StealthGas.

Η αγορά μεταφοράς υγραερίου ο κλάδος τον οποίο δραστηριοποιείται η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Χάρη Βαφειά

επηρεάσθηκε και αυτή από την πανδημία του κορονοϊού ενώ όπως σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Michael Jolliffe η πανδημία του COVID-19 έχει τρομάξει όχι μόνο τις ναυτιλιακές αγορές αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Για τα επόμενα τρίμηνα  το ερωτηματικό γύρω από τη ζήτηση υγραερίου θα παραμείνει καθώς βραχυπρόθεσμα, η αγορά έχει επιδεινωθεί.

Ο κ. Jolliffe συμπλήρωσε ότι η StealthGas είναι αρκετά προστατευμένη  λόγω των ναυλώσεων και του χαμηλού χρέους, δεν μπορεί όμως να γίνει πρόβλεψη για το πόσο καιρό η πανδημία COVID-19 θα επηρεάζει σοβαρά το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ένα δεύτερο κύμα αυτής της επιδημίας μπορεί να υπάρξει τον προσεχή  χειμώνα και η  StealthGas παίρνει ήδη αμυντική θέση για να βγει από  αυτήν την καταιγίδα όσο πιο ομαλά γίνεται.

Η Stalthh Gas διαθέτει ρευστότητα ύψους 42,6 εκατ. δολ η οποία θα αυξηθεί κατά 25 εκατ.δολ από το δεύτερο τρίμηνο του 2020 λόγω της επιστροφής κεφαλαίου από την κοινοπραξία που έχει συστήσει.

Η StealthGas ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 έσοδα  ύψους 34,4 εκατ. δολ, μειωμένα κατά 4 εκατ. δολ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 λόγω κυρίως μείωσης του στόλου κατά τέσσερα πλοία Τα κέρδη ανήλθαν  στα 3 εκατ. δολ έναντι 2 εκατ. δολ πέρυσι την ίδια περίοδο. Η StealthGas ελέγχει ένα στόλο από  50 πλοία εκ των οποίων 46 είναι LPG carriers, τρία  M.R. product tankers και ένα  Aframax μεταφοράς αργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα