Με τριπλάσιο τίμημα πουλήθηκε το ακίνητο Καρούζου στην Κρήτη

13:46 2/6/2022 - Πηγή: Mononews

Έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ άλλαξε χέρια το ακίνητο 50 στρεμμάτων του Γιάννη Καρούζου στο Ηράκλειο Κρήτης, που βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό.

Το οικόπεδο των 50,8 στρεμμάτων βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα την Εθνική και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,3 εκατ. ευρώ. Εν τέλει κατακυρώθηκε έναντι 4 εκατομμυρίων, με τον επενδυτή να αγοράζει άρτιο και οικοδομήσιμο

ακίνητο, εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση Ρουσσές ή Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού.

Χέρια άλλαξε και αγροτεμάχιο έκτασης 19.708,33 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, επίσης στη Νέα Αλικαρνασσό, με επισπεύδουσα την ίδια τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς στις 560 χιλ. ευρώ ευρώ, που κατακυρώθηκε με ένα ευρώ διαφορά.

Οι εκτάσεις, που αποτελούν τμήματα μεγαλύτερου ακινήτου 85.272,91 τ.μ. και είχαν βγει ξανά σε πλειστηριασμό στις 11 Φεβρουαρίου, με οφειλέτρια την Carouzos Real Estate, που λειτουργεί με διοίκηση διορισμένη από το δικαστήριο. (πρώην Carouzos Constructions) και επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, ωστόσο η διαδικασία κατέστη άγονη.

Είναι βεβαρυμμένες με υποθήκες υπέρ της Εθνικής Τράπεζας για 14 εκατ. ευρώ, καθώς και κατάσχεση (το 2014) της ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά για 17,7 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα στην Κρήτη είναι μόνο μία προσθήκη στο Καρούζος Gate, αφού σε πλειστηριασμό είχε βγει τον Μάρτιο εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, που στεγάζει καταστήματα των Media Markt, Jysk, Intersport και Marks & Spencer, διαθέτει παρκινγκ και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 6.730 τετραγωνικών μέτρων.

Το σφυρί χτύπησε με τιμή πρώτης προσφοράς τα 10,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα την Alpha Bank, σχεδόν τέσσερα χρόνια αφότου ο επιχειρηματίας έκατσε στο εδώλιο για την υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο όμιλος είχε ιδρύσει μεγάλο αριθμό εταιρειών, δικαιολογώντας τραπεζικές συναλλαγές με υψηλά ποσά και προχωρούσε σε επενδύσεις σε ακίνητα με κεφάλαια προερχόμενα από φοροδιαφυγή.

Επρόκειτο για το ακριβότερο από τα ακίνητα του ομίλου Καρούζου που επιχειρούν οι τράπεζες να εκποιήσουν, αφού έχει προηγηθεί ο πλειστηριασμός

αγροκτήματος με κτίσμα που λειτουργεί ως κατάστημα με την επωνυμία Stamatiou Homes στο Ηράκλειο Κρήτης, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 5,9 εκατομμύρια και επισπεύδουσα την Intrum,του καταστήματος της H&M στη Σκουφά 18 στο Κολωνάκι, με τιμή 4 εκατ. και επισπεύδουσα την Intrum,του ακινήτου της Κarouzos Kalamakiou στον Άλιμο, το οποίο στεγάζει κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος,οικοπέδου με κτίσμα στο Μαρούσι και κατάστημα επί της Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα, μισθωμένο στην Carpisa, με τιμές πρώτης προσφοράς 1,58 εκατ. και 1,15 εκατ., αντίστοιχα,

ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ακινήτου στο Ελληνικό, που προοριζόταν να φιλοξενήσει οικιστικό project και άλλαξε χέρια με διπλάσια τιμή, δηλαδή έναντι 8 εκατομμυρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα