Με εβδομαδιαία άνοδο 26,3% έκλεισε η τιμή του WTI

22:44 4/3/2022 - Πηγή: Mononews

Ισχυρά ανοδικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια εκρηκτική εβδομάδα η οποία καθορίστηκε από την κλιμάκωση των μαχών στην Ουκρανία.

Καθώς η επιθετικότητα της Ρωσίας αυξάνεται, προκειμένου να επιτύχει τους όρους της στο πεδίο της μάχης, οι δυτικές κυρώσεις έρχονται να αυξήσουν τους φόβους της αγοράς για την παγκόσμια προσφορά. Η πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της

Ευρώπης, κατάφερε να αντισταθμίσει την ανησυχία για μια πιθανή αύξηση της παραγωγής που θα μπορούσε να οδηγήσει μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το Αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 7,4% στα 115,68 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στην υψηλότερη τιμή από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σε επίπεδο εβδομάδας, το WTI έκλεισε με κέρδη 26,3%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο του 2020.

Το πετρέλαιο Brent της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έκλεισε απόψε στα 118,11 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο +6,92%, τιμή που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2008.

Διαβάστε επίσης

Λευκός Οίκος: Δεν συνηγορούμε υπέρ της αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία

Ζελένσκι: Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα