Με απώλειες άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street, αναμένοντας το νέο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων

Με ήπιες έως οριακές απώλειες ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στη Wall Street, παρά την προσπάθεια που επιχείρησαν οι βασικοί δείκτες να επανέλθουν σε θετικό έδαφος, σε μια νευρική συνεδρίαση με αρκετές αλλαγές προσήμου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.411,69  μονάδες με απώλειες -0,11%. Ο S&P 500 στις 4.391,69 μονάδες με οριακή πτώση -0,02% ενώ ο Nasdaq στις 13.332,36 μονάδες υποχωρώντας κατά -0,14%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτοξεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018, ενώ κάποια

στιγμή μέσα στην ημέρα έφτασε να διαπραγματεύεται στο 2,884% πριν υποχωρήσει στο 2,82%. Η απόδοση του 10ετούς ήταν στο 1,71% στις αρχές Μαρτίου.

Από τις μετοχές το Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Goldman Sachs (2,71%), Intel (2,12%) και JPMorgan (1,90%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Walt Disney (-2,08%), Honeywell International (-1,60%) και Home Depot (-1,43%).

Η προηγούμενη εβδομάδα (των τεσσάρων συνεδριάσεων λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής των καθολικών) είχε κλείσει με βαριές εβδομαδιαίες απώλειες, ειδικά για τον Nasdaq και τον S&P 500, καθώς η ανησυχία γύρω από τις κινήσεις της FED (μετά και τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο), είχε επιστρέψει πάνω από την αγορά.

Οι επενδυτές αναμένουν πως η FED θα προχωρήσει σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, κάτι που οδηγεί σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολόγων, πιέζοντας έτσι -κυρίως – τις τεχνολογικές μετοχές. Το κλίμα επιδεινώνουν τόσο η συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση στην Ουκρανία όσο και τα lockdowns στην Κίνα.

Μάλιστα, σήμερα, η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε στην μείωση των εκτιμήσεών της, (στο 3,2% από 4,1%) για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022.

Πάντως, το ενδιαφέρον των αναλυτών εστιάζεται στις εταιρικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Ένα τρίμηνο στο τέλος του οποίου κυριάρχησε το ζήτημα της Ουκρανίας.

Η Bank of America ανακοίνωσε πως τα τριμηνιαία κέρδη της υποχώρησαν κατά 1 δισ. δολάρια (ανήλθαν στα 80 cents ανά μετοχή), ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 23,2 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 75 cents ανά μετοχή και έσοδα 23,2 δισ. δολάρια.  Έτσι η μετοχή της κατάφερε να κλείσει με άνοδο 3,41%.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, από τη Netflix, την Tesla και την IBM, την American Express, αλλά και την φαρμακευτική Johnson & Johnson.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρά ανοδικά οι τιμές του αργού λόγω Λιβύης – Άλμα 7% για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ (upd)

Ουάσινγκτον: Συγκάλεσε Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής στις 12 Μαΐου για την Covid-19

Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα