Μάτι: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς

Ελεύθερος, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, έφυγε από το ανακριτικό γραφείο μετά την απολογία του για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς αρνήθηκε τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 102 ανθρώπων και τις σωματικές βλάβες δεκάδων άλλων.

«Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό», δήλωσε στους δημοσιογράφους αποχωρώντας από τα δικαστήρια. Και συνέχισε: «Καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες.

Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας.»

Θύμα και ο δήμαρχος της μεγάλης πυρκαγιάς, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής: «Αυτές είναι ώρες ευθύνης και περισυλλογής. Ο κ. Μπουρνούς και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα, κάηκε το σπίτι του. Στο πλαίσιο της ανάκρισης γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια.»

Ο κ. Μπορνούς είναι ανάμεσα στους 20 κατηγορουμένους για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.
Προχθές μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνιέρη, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα