Λιβυκά ΜΜΕ: Πληροφορίες για επίσκεψη του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα

Λιβυκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο στρατάρχης, Χαλιφά Χαφτάρ, θα επισκεφθεί μέσα στο επόμενο διάστημα την Αθήνα. Ελληνικές διπλωματικές πηγές, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Χαφτάρ την Κυριακή στην Βεγγάζη. Κατά την συνάντηση και οι δύο εξέφρασαν κοινή θέση κατά των μνημονίων που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία, τονίζοντας ότι

δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα.

«Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τις θέσεις του, οι οποίες συμπίπτουν στο ζήτημα αυτό με τις δικές μας, δηλαδή την απόλυτη ακυρότητα των συγκεκριμένων μνημονίων και το πόσο επιβλαβή είναι και για τον λαό και την κοινωνία της Λιβύης, και βεβαίως, για τη σταθερότητα στην περιοχή» δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον στρατάρχη Χαφτάρ.

Ο Χαφτάρ, ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (Libyan National Army, LNA), είναι επικεφαλής της de facto κυβέρνησης του Τομπρούκ, αντίπαλος της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης, που υπέγραψε τις συμφωνίες με την Άγκυρα. Σε αυτόν πρόσκειται και το λιβυκό κοινοβούλιο, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, προσκεκλημένος του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα