Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο ΟΗΕ μίλησε ξεκάθαρα και ηχηρά καταδικάζοντας την ρωσική εισβολή

22:40 2/3/2022 - Πηγή: Mononews

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter χαιρέτισε το ψήφισμα του ΟΗΕ με το οποίο καταδικάζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

“Ο ΟΗΕ μίλησε ξεκάθαρα και ηχηρά καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία . Αυτή η ιστορική ψήφος δεν είναι μόνο έκφραση διεθνούς αλληλεγγύης, αλλά άμεση απαίτηση να αποσύρει η Ρωσία

αμέσως και πλήρως τα στρατεύματά της. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

The UN has spoken clearly and loudly in condemning Russia’s invasion of #Ukraine. This historic vote is not only an expression of international solidarity, but a direct demand that #Russia immediately and completely withdraws its troops. We stand with Ukraine.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 2, 2022

Νωρίτερα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα που «απαιτεί από τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας».

Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία με 141 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, 5 κατά και 35 να δηλώνουν αποχή, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, από τα 193 μέλη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα.

Το ψήφισμα απαιτεί από τη Μόσχα «άμεσα, πλήρως και άνευ όρων να αποσύρει όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από την Ουκρανία και «καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να «θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τις πυρηνικές της δυνάμεις».

Το ψήφισμα στοχεύει στη διπλωματική απομόνωση της Ρωσίας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια προειδοποίησε ότι η υιοθέτηση του ψηφίσματος μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση.

Διαβάστε επίσης

ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση απαιτεί από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αμερικανός αξιωματούχος: Οι ρωσικές δυνάμεις γίνονται πιο επιθετικές στη στόχευση υποδομών στο Κίεβο

Keywords
Τυχαία Θέματα