Κυκλάδες: Σε Ισραηλινό tech γκουρού η ακριβότερη πολυτελής βίλα της Σύρου

Τίμημα σχεδόν πενταπλάσιο των μέσων συναλλαγών που παρατηρούνται στο νησί της Σύρου κατέβαλε Ισραηλινός επιχειρηματίας που εθέλχθη τόσο από τον κυκλαδίτικο προορισμό, ώστε να αγοράσει ένα εξοχικό σε τιμή – ρεκόρ για τα δεδομένα της περιοχής.

Ο Amit Bendov, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανο-ισραηλινής εταιρείας τεχνολογίας, Gong, έδωσε 3,7 εκατ. ευρώ για ένα πολυτελές ακίνητο στη δυτική πλευρά του νησιού, λίγο βορειότερα του Γαλησσά.

Μάλιστα, η κατοικία ήταν διαθέσιμη από την πλατφόρμα της Greece Sotheby’s International Realty κι είχε κοστολογηθεί

στα 4 εκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 8.300 ευρώ το τετραγωνικό, όταν στο νησί η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 1.796 ευρώ ανά τ.μ., έχοντας μάλιστα κινηθεί ανοδικά (από 1.727 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο το 2021), σύμφωνα με στοιχεία της Χρυσής Ευκαιρίας.

Ποιος είναι ο Ινδός game changer…

Ο Amit Bendov ίδρυσε μαζί με τον Eilon Reshef την Gong, start up που χρησιμοποιεί τεχνολογίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει δεδομένα πελατών για να βοηθήσει τις ομάδες πωλήσεων να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων.

Πέρσι, ολοκλήρωσε τον πέμπτο κύκλο χρηματοδότησής της, συγκεντρώνοντας 250 εκατ. δολάρια και έχοντας τριπλασιάσει την αποτίμησή της στα 7,25 δισεκατομμύρια.

Πριν την ίδρυση της start up είχε εργαστεί ως chief marketing officer της Panaya Inc, ισραηλινή εταιρεία λογισμικού, θυγατρική της Infosys και ηγέτιδα στην αγορά στον τομέα της αυτοματοποίησης αναβάθμισης εφαρμογών που βασίζεται στο cloud.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Bendov, η Panaya κατέγραψε μεγάλη αύξηση των εσόδων της.

Πηγή: Greece Sotheby’s International Realty

Το πρώτο βήμα έκανε ο Bendov το 2015 κι έχει ήδη συγκεντρώσει 584 εκατομμύρια δολάρια.

Όραμά του επιχειρηματία ήταν να αφήσει το στίγμα του στον τομέα εξυπηρέτησης πελατών, καθώς η Gong χρησιμοποιεί εργαλεία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής εκμάθησης.

«Βιώσαμε τεράστια ανάπτυξη το 2020, αποδεικνύοντας ότι η Επιχειρηματική Ευφυΐα αλλάζει το παιχνίδι για τις εταιρείες.

Καθώς επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να συνδεθούν με πελάτες εξ αποστάσεως για πρώτη φορά, εξαρτήθηκαν ακόμη περισσότερο από δεδομένα και γνώσεις για να κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά των πελατών τους.

Η Gong δεν ήταν πλέον πολυτέλεια, αλλά ανάγκη», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Η εταιρεία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια 2.000 πελατών και απασχολεί περισσότερους από 550 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Το λογισμικό της είναι σε θέση να τεκμηριώσει τις αλληλεπιδράσεις της εταιρείας με τους πελάτες – είτε μέσω email, τηλεφωνικών κλήσεων και άλλων τρόπων επικοινωνίας – για να παρέχει μια πληρέστερη εικόνα των αναγκών των πελατών.

Πηγή: Greece Sotheby’s International Realty

Στη συνέχεια, η τεχνολογία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη κατανοεί τι λέγεται σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις και βοηθά στην αποκάλυψη μοτίβων, προτιμήσεων και τάσεων.

Στη συνέχεια, προτείνει τα επόμενα καλύτερα βήματα για τις ομάδες πωλήσεων για να προχωρήσουν οι συμφωνίες και να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των πελατών, επιτρέποντας τη λήψη αποφάσεων που βασίζεται σε δεδομένα σε αντίθεση με αυτές που βασίζονται σε στατικές αναφορές, ανέκδοτα στοιχεία και αυτοαναφερόμενες πληροφορίες.

…και τι αγόρασε

Το Ocean Cove, όπως ονομάζεται από τη μεσιτική το ακίνητο, έχει τα χαρακτηριστικά της τυπικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ασβεστωμένους εξωτερικούς χώρους και χειροποίητα δημιουργήματα από πέτρα, που δημιουργούν ένα όμορφο, δροσερό αλλά εκλεπτυσμένο σπίτι.

Ένα μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία και την πισίνα, φωταγωγείται από διακριτικό χρυσό φωτισμό το βράδυ και «προσθέτει μια παραμυθένια γοητεία σε αυτή την εντυπωσιακή βίλα».

Στο εσωτερικό, η διακόσμηση κινείται στους τόνους του λευκού, με έπιπλα ουδέτερων αποχρώσεων.

Το ακίνητο καλύπτει επιφάνεια 480 τ.μ. και διαθέτει 8 υπνοδωμάτια. Το σαλόνι και η τραπεζαρία έχουν θέα στον ορίζοντα.

Πηγή: Greece Sotheby’s International Realty

Οι εξωτερικοί χώροι στα διαφορετικά επίπεδα περιλαμβάνουν μια πισίνα στο χαμηλότερο επίπεδο, δίνοντας την εντύπωση πως κανείς κολυμπά στον γαλάζιο ορίζοντα. Το ανώτερο επίπεδο είναι ο εξωτερικός χώρος του μπαρ με ενσωματωμένο μπάρμπεκιου.

Έχει εύκολη πρόσβαση μέσω μικρής μαρίνας και ελικοδρομίου, ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται σύστημα συλλογής και φίλτρου βρόχινου νερού για οικιακή χρήση, χώρος στάθμευσης με πέργκολα για τρία αυτοκίνητα και όπως είναι αναμενόμενο, WiFi και ψηφιακή τηλεόραση.

Η τιμή του επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι οι Έλληνες είναι σχεδόν αποκλεισμένοι από την αγορά πολυτελών ακινήτων.

Το δρόμο δείχνουν, εξάλλου, τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, όπου οι τιμές των βιλών βαίνουν αυξανόμενες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσεγγίζοντας τα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας.

Έρευνα της Geoaxis θέλει τη Μύκονο να καταγράφει την υψηλότερη τιμή, στα 12.967 ευρώ ανά τετραγωνικό και ακολουθούν η Σαντορίνη με 10.800 ευρώ/τ.μ. και η Πάρος με 7.778 ευρώ/τ.μ..

Η Τζια καταγράφει 5.309 ευρώ και η Σέριφος 3.262 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Οι πολυτελείς κατοικίες της Μυκόνου είναι φέτος ακριβότερες κατά 3,8%, στη Σαντορίνη κατά 4%, στην Πάρο κατά 3,9% και στη Σέριφο κατά 2,5%.

Πηγή: Greece Sotheby’s International Realty
Keywords
Τυχαία Θέματα