Κουμουτσάκος: Σε σκηνές οι άστεγοι της Μόριας – Δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής

13:50 9/9/2020 - Πηγή: Mononews

Οι άστεγοι της Μόριας θα μεταφερθούν σε σκηνές, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όσοι έμειναν άστεγοι από την πυρκαγιά θα μεταφερθούν σε σκηνές που θα στηθούν κοντά στον καταυλισμό και οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στον καταυλισμό.

Σε ανακοινώσεις που έκανε μετά την μεγάλη φωτιά στην Μόρια, η οποία κατέστρεψε το ΚΥΤ, τόνισε ότι «δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των

ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια. Πρόσθεσε ότι τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Τόνισε, επίσης, ότι η Λέσβος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το ότι στο νησί βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο.

Η Λέσβος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα. Επιπλέον στο νησί έχουν φτάσει και τρεις διμοιρίες ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του πρωθυπουργού στο νησί έχει ήδη μεταβεί κλιμάκιο με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα στη Μυτιλήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα