Έφτασε στην Αττάλεια ο Κουλέμπα – Συνάντηση με Τσαβούσογλου και Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην Αττάλεια έφτασε πριν από λίγο ο Ντμίτρο Κουλέμπα, όπου τον υποδέχθηκε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι η Τουρκία «μπορεί να συζητάει τόσο με την Ουκρανία όσο και με την Ρωσία». «Εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε το να μεταμορφωθεί αυτή η κρίση σε τραγωδία», τόνισε.

Глава МЗС Дмитро Кулеба прибув до Анталії. Там заплановані переговори з міністром закордонних справ росії Лавровим. pic.twitter.com/SH2bcu1v6y

— Телеканал "Прямий" (@prm_ua) March 10, 2022

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εμπόλεμες πλευρές συμφώνησαν εχθές (Τετάρτη), σε μια κατάπαυση του πυρός 12 ωρών, περιμετρικά των ανθρωπιστικών διαδρόμων προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, ο Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι «συνομιλίες να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές», λέγοντας παράλληλα ότι έχει «περιορισμένες προσδοκίες».

«Δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να αξιοποιήσουμε (τις συνομιλίες) στο μέγιστο βαθμό», δήλωσε και τόνισε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τις οδηγίες που θα έχει λάβει ο Λαβρόφ πριν από τις συνομιλίες αυτές», είπε.

Ωστόσο το κλίμα κινδυνεύει να είναι τεταμένο, καθώς ο Ουκρανός υπουργός αποκάλεσε πρόσφατα στο CNN τον Ρώσο ομόλογό του «σύγχρονο Ρίμπεντροπ», χρησιμοποιώντας το όνομα του υπουργού του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Αττάλεια είναι η πρώτη έξοδος του Λαβρόφ από τη Ρωσία, η οποία είναι όλο και πιο απομονωμένη λόγω των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της, από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Μαριούπολη: 17 τραυματίες από τον βομβαρδισμό του παιδιατρικού νοσοκομείου

Ουκρανία: 40.000 άμαχοι απομακρύνθηκαν σε μια μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα