Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και τις εστίες κρουσμάτων

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαδηλώσεις και τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

Η κόντρα ξεκίνησε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το όριο για τις δημόσιες συγκεντρώσεις από τα 9 άτομα στα 100, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την απόφασή της αυτή επιχειρεί να βάλει όριο στις προγραμματισμένες

διαδηλώσεις του επόμενου διαστήματος. Μάλιστα, τα δύο κόμματα αλληλοκατηγορούνται για fake news.

Η κόντρα συνεχίζεται με τη ΝΔ να καταλογίζει υποκρισία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τους έκτακτους υγειονομικούς κανόνες προς αποφυγή του συγχρωτισμού, καθώς σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των θρησκευτικών τελετών, η Κουμουνδούρου είχε σπεύσει να διαμαρτυρηθεί ζητώντας το ολικό κλείσιμο υποστηρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊου, αλλά έχει μια διαφορετική στάση όταν πρόκειται για μαζικές διαδηλώσεις.

Ειδικότερα, η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ο κορονοϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει.

Το απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δίνει, με μεγάλο κόστος, σκληρή μάχη κατά της πανδημίας. Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για  «εργαλειοποίηση» της πανδημίας  προκειμένου «να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις».

«H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, στηλιτεύοντας ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού».

«Μπροστά στο φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα