Κλειδώνει ενιαίο επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο έως 780 ευρώ – Πώς θα δοθεί φέτος

Ενιαίο επίδομα θέρμανσης για όλους τους τύπους καυσίμων, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και υγραέριο, ξύλα ή pellet, σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το σχέδιο, το οποίο εστάλη και στους Θεσμούς, καθώς επιβάλλει και

την αύξηση του κονδυλίου στα 150 εκατ. ευρώ, καλύπτει όσους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα ή pellet.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τους 700.000 δικαιούχους του περσινού επιδόματος θέρμανσης, ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. νοικοκυριά, καθώς θα υπάρξει σημαντική διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξημένο κατά 20% θα είναι το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς πέρυσι ξεκινούσε από τα 80 ευρώ και έφτανε – υπό περιπτώσεις – έως και τα 650 ευρώ και φέτος, εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τα 96 ευρώ και θα έχει «ταβάνι» τα 780 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος των αυξήσεων που έχει πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στο πετρέλαιο, ενώ παράλληλα θα διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων αυξάνοντας κατά 20-30% τα εισοδηματικά κριτήρια.

Πέρυσι ένας άγαμος θα δικαιούνταν το επίδομα θέρμανσης αν είχε εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο να το λάβει με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, ένα ζευγάρι θα καταστεί δικαιούχος του επιδόματος με εισόδημα έως 25.000 αντί για 20.000 ευρώ πέρυσι. Μάλιστα, το ίδιο σενάριο αναφέρει πως αυξημένη θα είναι και η επιδότηση των παιδιών: από τα 2.000 ευρώ θα ανέβει στα 4.000 – 5.000 ευρώ.

Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει το επίδομα θέρμανσης ακόμα και με εισόδημα έως 33.000 – 35.000 ευρώ.

Φυσικό αέριο

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως κλείνει στο σενάριο επιδότησης της θέρμανσης για όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο, στο «μοντέλο» του πετρελαίου θέρμανσης.

Για το θέμα έχει υπάρξει έντονος προβληματισμός, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου έχει υπερδιπλαστιαστεί σε σχέση με τις αρχές του χρόνου.

Η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στο επίδομα θέρμανσης αναμένεται να αυξήσει και τον αριθμό των δικαιούχων που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 120.000 νοικοκυριά που επιδοτήθηκαν κατά το περσινό έτος.

Καυσόξυλα

Επιδότηση θέρμανσης δικαιούνται όσοι καίνε καυσόξυλα και έχουν την κύρια κατοικία τους σε περιοχές με λιγότερους από 2.500 κατοίκους. Και οι ίδιοι υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyΘέρμανση για να λάβουν την κρατική επιδότηση.

Διαβάστε επίσης:Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι – Όσα πρέπει να ξέρετεΦυσικό αέριο: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η τιμή στην ΕυρώπηΓεωργιάδης για τις αυξήσεις στην ενέργεια: Στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλειδώνει, – Πώς,kleidonei, – pos