Κιλιάν Μπαπέ: Το νέο… αφεντικό της Παρί Σεν Ζερμέν!

Το μεταγραφικό σήριαλ… της χρονιάς, έλαβε τέλος! Ο Κιλιάν Μπαπέ άφησε στα κρύα του λουτρού τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, υπογράφωντας νέο, ηγεμονικό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και θα δει ως… φίλος της Ρεάλ από το γήπεδο το Λίβερπουλ – Ρεάλ που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να κρατήσει το μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη γαλλική πρωτεύουσα, δεν τον πούλησε το περασμένο καλοκαίρι

ρισκάροντας να τον χάσει ελεύθερο και εν τέλει δικαιώθηκε.

Τα ποσά που θα εισπράξει ο Γάλλος επιθετικός γι’ αυτή του την απόφαση είναι… ασύληπτα. Τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι τα μόνα που λειτούργησαν ως «πειθώ» για την επιλογή του Μπαπέ να απορρίψει τη Ρεάλ Μαδρίτης της οποίας είναι οπαδός από μικρός, αλλά το σύνολο των επιπλέον παροχών και… ελευθερίας στο σύλλογο του Παρισιού.

Καλύτερα αμειβόμενος από Μέσι και Νεϊμάρ

Ο Κιλιάν Μπαπέ θα είναι αναμφίβολα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη γαλλική ομάδα και ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ο Γάλλος διεθνής επιθετικός έχει λαμβάνειν 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Εκτός αυτού ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να του προσφέρει το ποσό των 130 εκατομμυρίων ευρώ σε μορφή μπόνους για να υπογράψει τη νέα τους συνεργασία.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με αυτά τα νούμερα, οι μισθοί των Νεϊμάρ και Λιονέλ Μέσι, φαντάζουν μικροί μπροστά στον «μιδα» Μπαπέ. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες προτού ανακοινωθεί η απόφαση του Γάλλου να μείνει στο Παρίσι, υπήρξαν φήμες για πρόταση μισθού των 100 εκατομμυρίων το χρόνο και μπόνους υπογραφής της τάξεως των 300 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο φαίνεται ότι εν τέλει δεν ευσταθούν.

Κιλιάν, το νέο… αφεντικό!

Κάτι που προκαλεί επίσης εντύπωση και καταδεικνύει την… απελπισμένη προσπάθεια του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί να κρατήσει στο Παρίσι τον Μπαπέ, είναι ότι ο 23χρονος επιθετικός θα έχει λόγο για… όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα.

Ο νυν πρόεδρος των Παριζιάνων του υποσχέθηκε ότι μπορεί εκείνος να επιλέγει τους παίκτες που θα τον πλαισιώνουν στην ομάδα, τον προπονητή που θα αναλάβει το τιμόνι.

Κοινώς, θα τον κάνει το νέο… αφεντικό στο Παρίσι! Τον άνθρωπο που θα έχει τον τελευταίο λόγο για μεταγραφές και αποχωρήσεις καθώς και προσλήψεις/απολύσεις προπονητών και μέλη του τεχνικού επιτελείου. Ήδη, ο τεχνικός Μαουρίσιο Ποτσετίνο και ο τεχνικός διευθυντής Λεονάρντο βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν φέρεται ως ο «εκλεκτός» για τον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ακούγεται έντονα ότι απέρριψε το εν λόγω ενδεχόμενο, καθώς έχει στο μυαλό του την εθνική Γαλλίας.

Ο όρος για τα δικαιώματα και… η ρελάνς απελπισίας της Ρεάλ

Επίσης, ο όρος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Μπαπέ να μείνει στην Παρί, ήταν ότι από την αρχή των διαπραγματεύσεων, είχε ζητήσει να έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο των δικαιωμάτων εικόνας του.

Η Ρεάλ δεν το έχει κάνει ποτέ με κανέναν ποδοσφαιριστή στην ιστορία της. Να του παραχωρήσει δηλαδή το 100% των εσόδων και της ελευθερίας, αναφορικά με το brand name του. Ακόμα και παίκτες όπως οι Ραούλ και Ζιντάν δεν είχαν πάνω από το 50%. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε συμφωνία για το 60% των δικαιωμάτων της εικόνας του, για τα χρόνια που βρέθηκε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν είχε περιθώριο να το αρνηθεί στον Κιλιάν Μπαπέ, ενώ η Ρεάλ φαίνεται ότι το δέχτηκε επίσης, τις ώρες που… τον έχανε! Δημοσιεύματα από την Ισπανία ανέφεραν ότι σε μια… ρελάνς απελπισίας οι «Μερένγκες» του πρόσφεραν το 100% για να φορέσει εν τέλει τα «λευκά».

Δεν κατάφεραν να τον μεταπείσουν και ο Μπαπέ κράτησε ο ίδιος το 100% των δικαιωμάτων της εικόνας του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Φήμες τέλος, αναφέρουν ότι για να μείνει στο «Παρκ ντε Πρενς», δέχτηκε πιέσεις ακόμα και από την κυβέρνηση Μακρόν.

Κάπως έτσι, το αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να μην εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν το περασμένο καλοκαίρι ζήτησε από την Παρί, να δεχτεί την πρόταση που κατέθεσαν οι «Μερένγκες» για εκείνον της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ!

«Είμαι χαρούμενος που σας δίνω υπέροχα νέα, ο Κιλιάν Μπαπέ υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2025 στην Παρί», είπε ο πρόεδρος Αλ-Κελαϊφί λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα της Ligue 1 με τη Μετς, συνοδευόμενος από το Γάλλο επιθετικό.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαπέ αγωνίζεται στην Παρί από το 2017, η οποία ξόδεψε το ποσό των 145 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2018 προκειμένου να τον κάνει δικό της επίσημα, μετά τον αρχικό δανεισμό από τη Μονακό.

Με τη φανέλα των Παριζιάνων έχει αγωνιστεί σε 216 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει σκοράρει 168 γκολ, ενώ έχει μοιράσει 87 ασίστ. Έχει πανηγυρίσει τέσσερα πρωταθλήματα Γαλλίας, τρία Κύπελλα, δύο Λιγκ Καπ και τρία Σούπερ Καπ Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα