Κέρδη στη Wall Street με «ράλι» στα τελευταία λεπτά, βρήκε στήριξη από τεχνολογία και πετρέλαιο

23:30 4/5/2020 - Πηγή: Mononews

Με κέρδη κατάφερε να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση της πρώτης ημέρας της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Οι μετοχές έλαβαν στήριξη από την επάνοδο της τιμής του αμερικανικού αργού στα 20 δολάρια το βαρέλι αλλά και στην θετική αντίδραση των τεχνολογικών μετοχών.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ανησυχία παραμένει στη Wall Street, με αφορμή τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο πως οι ΗΠΑ έχουν στοιχεία που ενοχοποιούν την Κίνα για την εξάπλωση του κορονοϊου, αλλά και τις προειδοποιήσεις

του Στ. Μνιούτσιν προς το Πεκίνο πως θα υπάρξουν συνέπειες αν δεν τηρήσει τη δέσμευσή του για αμερικανικά προϊόντα. Άλλωστε, μιλώντας στο Fox News ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την πεποίθηση του ότι το Πεκίνο έκανε «ένα τεράστιο λάθος, αλλά δεν ήθελαν να το παραδεχτούν».

Το κλίμα είχε επιβαρυνθεί και από τις δηλώσεις του Γουόρεν Μπάφετ,  για την κίνηση της  Berkshire Hathaway να πουλήσει όλες τις τις συμμετοχές της σε αεροπορικές εταιρείες λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, η Αμερικανική Κυβέρνηση σκοπεύει να δανειστεί στο δεύτερο τρίμηνο το ποσό ρεκόρ των 2,99 τρισ. δολαρίων, ενώ περιμένει να εκδώσει 3,7 τρισ. δολάρια σε καθαρά εμπορεύσιμα χρεόγραφα το δεύτερο μισό του δημοσιονομικού έτους που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Παρά το βαρύ κλίμα, ο Dow Jones κατάφερε να  κλείσει στις 23.749,76 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,11%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.842,74 μονάδες με άνοδο 0,42% ενώ με κέρδη 1,23% έκλεισε ο  Nasdaq στις 8.710,71 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 13 έκλεισαν με άνοδο και 17 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Exxon Mobil  (4,03%), Microsoft (2,45%) και Chevron (2,24%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες αυτές των Dow (-2,56%), Caterpillar (-2,85%) και Raytheon Technologies (-3,70%).

Keywords
Τυχαία Θέματα