Κάτω από τα 20 δολάρια το αμερικανικό αργό – Πτώση σε χαμηλά εβδομάδας και για τον χρυσό

Βουτιά κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι πραγματοποίησαν οι τιμές του αμερικανικού αργού τη Μεγάλη Τετάρτη, στον απόηχο της δυσοίωνης πρόβλεψης της IEA για πτώση ρεκόρ στη ζήτηση για το 2020 αλλά και την νέα άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) το 2020 συνολικά η ζήτηση αναμένεται να υποχωρήσει κατά 9,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Τον Απρίλιο

η μείωση υπολογίζεται στα 29 εκατ. βαρέλια από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σε επίπεδα του 1995. Πάντως, σταδιακά θα υπάρξει ανάκαμψη, από το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Την ίδια ώρα, πάντως, τα αποθέματα αργού  στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 19,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Απριλίου. Πρόκειται για τη 12η διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.

Η τιμή του συμβολαίου αμερικανικού αργού WTI, παραδόσεως Μαΐου, υποχώρησε κατά 1,2% κλείνοντας στα 19,87 δολ. το βαρέλι, ενώ το  συμβόλαιο του brent, παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 6,6% στα 27,69 δολάρια το βαρέλι.

Πτώση όμως σημείωσε και η τιμή του συμβολαίου χρυσού, σε χαμηλά εβδομάδας, έπειτα και από την άνοδο του δολαρίου.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, σημείωσε πτώση 1,6%  και διαμορφώθηκε στα 1.740,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα